Shares

Timp de câteva săptămâni oamenii care citesc ceea ce scriu eu pe aici au transmis un mesaj foarte clar.

La întrebarea „Cine doriţi să fie viitorul primar al municipiului Suceava?”, mai bine de jumătate dintre cei care şi-au exprimat un punct de vedere vor o schimbare majoră.

Mai exact, din 54 de opţiuni, 29 au fost pentru „oricine altcineva”, ceea ce înseamnă un procent de 53,7%. Fără a avea pretenţia că această sondare ar avea un caracter ştiinţific, şi nici nu este de vreme ce nu am respectat anumite reguli, cred totuşi că spune foarte multe despre saturaţia la care au ajuns sucevenii vizavi de actuala clasă politică.

Spre exemplu, primarul în funcţie al municipiului Suceava, Ion Lungu, mai este dorit în continuare în această funcţie de 3 oameni, adică de mai puţin de 6% dintre votanţi.

fotoliu gol

Cel mai bine clasat politician este democrat-liberalul Ioan Balan, creditat cu 15 voturi, adică un procent de 27,78%, în timp ce Dan Bobi Cuşnir, opozantul edilului Lungu, a primit 5 voturi, adică 9,26%. Alţi doi politicieni potenţiali candidaţi pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, liberalul Alexandru Băişanu şi social-democratul Ovidiu Donţu, au „luat” numai câte un singur vot.

Revin şi spun că nu este vorba de un sondaj de opinie în adevăratul sens al cuvântului, dar semnalul transmis este foarte clar: înnoirea actualei clase politice. Eu cel puţin asta am înţeles: sucevenii s-au săturat să vadă aceleaşi mutre, aceeaşi oameni care îi mint şi îi păcălesc prin rotaţie o dată la patru ani.

De aceea, am să vă rog să vă gândiţi la numele unor persoane care pot primi creditul şi girul sucevenilor în tentativa de a urni căruţa care să transforme târgul nostru într-un oraş. Unul adevărat, fără câini vagabonzi, cu străzi asfaltate şi nu sparte, cu reguli în urbanism, cu activităţi culturale şi sportive şi, nu în ultimul rând, cu bun simţ faţă de alegători.