Shares

Criza din sistemul sanitar nu-l preocupă câtuşi de puţin pe Vasile Rîmbu. Chiar dacă instituţia pe care o conduce este aproape în colaps, directorul Rîmbu se plimbă pe la tot felul de manifestări.

Ieri, un coleg de breaslă mi-a semnalat că l-a căutat de mai multe ori pe Vasile Rîmbu la sediul Spitalului Judeţean „Sf. Ioan cel Nou”. L-a căutat fără folos, normal, pentru că Rîmbu era preocupat de cu totul alte probleme. Aparatele de fotografiat l-au surprins la Iulius Mall la orele prânzului, la deschiderea târgului de toamnă „Produs în Bucovina”.

Mă gândesc că Vasile Rîmbu (foto primul din stânga) s-a deplasat până la Mall pentru a negocia vreun contract avantajos cu ţăranii prezenţi la manifestare. Nu de alta, dar vine iarna şi Spitalul trebuie alimentat cu barabule, curechi şi alte cele necesare pentru hrana bolnavilor.

rimbu la iulius mall

Sau poate o fi declanşat vreo campanie de informare a viitorilor pacienţi despre cursul şpăgilor în spital, după contribuţia şi gradul de pregătire al fiecărui cadru medical implicat într-o operaţie.

Pentru că asta face un manager serios în situaţie de criză, strânge cureaua proprie şi găseşte resurse şi din gaură de şarpe.

Iar Vasile Rîmbu, ca un finanţist cu experienţă îndelungată, se pricepe de minune la cifre. Probabil că omul s-o fi îngrijorat până peste poate de lipsa banilor în vistieria spitalului pe care-l conduce şi s-a gândit cum să mai cârpească lipsurile.

Cu fonduri care ajung doar pentru 22% din activitatea instituţiei, la Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este o problemă. Una foarte serioasă, care riscă să-i lase pe bolnavi fără medicamente, pansamente şi hrană.

Eu cred că astea ar trebui să fie preocupările lui Vasile Rîmbu, nu plimbările pe la tot felul de festivaluri. Mă gândesc însă că absenţa sa nu ar fi fost pe placul şefului direct pe linie de partid, Gheorghe Flutur, iar pentru Rîmbu asta înseamnă mai mult decât grija pentru bolnavi şi cadrele medicale de la Spital.