Brigada Diverse

Symmetrica, afaceri necurate cu primarul Prodaniuc de la Moara

Administratorii Symmetrica, firma care deţine monopolul în Suceava în ceea ce priveşte pavajele, şi primarul Constantin Prodaniuc, de la Moara, sunt într-o mare relaţie de prietenie.

Şi nu numai. Afacerile dintre cele două părţi merg strună, chiar dacă pentru acest lucru trebuie reziliate contracte şi înlăturaţi fără scrupule concurenţii.

Ultima ispravă de acest gen s-a întâmplat zilele trecute, când Symmetrica a ajuns furnizor de pavele pentru Primăria Moara.

Iar ceea ce se petrece acolo, are şi iz penal. Totul a pornit în luna aprilie, când Primăria Moara a anunţat că doreşte să execute o serie de lucrări în comună.

Pentru furnizarea de pavele şi borduri au candidat două firme, Symmetrica şi IBF Pavimente Marginea. În final, a câştigat firma din Marginea, care a avut oferta cea mai bună.

Pe 13 aprilie 2013 a fost încheiat contractul în valoare de 15.000 de euro, valabil până în 31 decembrie 2013.

La punctul 11.2 se arată că Primăria Moara putea rezilia contractul unilateral în termen de 30 de zile pentru circumstanţe de nu puteau fi prevăzute.

Acest lucru s-a întâmplat pe 15 mai 2013, în a 32-a zi de la data semnării contractului.

În adresa trimisă celor de la IBF Pavimente Marginea, firmă cu capital danez, se arată că rezilierea s-a produs din cauza „lipsei disponibilului din cont”.

Până aici, aproape nimic în neregulă, mai puţin cele 32 de zile în loc de 30 cât era prevăzut în contract.

Deşi s-a plâns că are bugetul gol, Primăria Moara şi edilul Constantin Prodaniuc continuă afacerea cu Symmetrica. De unde erau faliţi, şefii administraţiei locale din Moara par să fi găsit resursele necesare pentru a achiziţiona pavelele şi bordurile în valoare de 15.000 de euro.

Imaginile surprinse la faţa locului sunt elocvente şi arată cum noul furnizor al Primăriei Moara a devenit firma Symmetrica.

Curat murdar, cum ar spune Caragiale. Reprezentanţii IBF Pavimente spun că nu vor tolera această situaţie şi vor acţiona în instanţă Primăria Moara, dar şi firma Symmetrica.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. DA’ CU LUNG-ANIUC DE LA SV NIMIC, NIMIC? SAU ASTA E CHIAR SYMMETRICA?
    DE FAPT PROBLEMA E CA L-A DERANJAT MAI TARE PE ORESTE, NU?

Back to top button