Brigada Diverse

Tăiere de panglică de dragul laudelor

În urmă cu aproape două săptămâni, cu surle şi trâmbiţe, dar şi câteva trompete venite să se laude, a fost inaugurată Judecătoria Fălticeni.

Inaugurată este mult spus pentru că, în realitate, a fost doar o tăiere de panglică. Atât şi nimic mai mult.

Ca la fiecare eveniment de acest gen, oficialităţile de la Bucureşti au promis câte în lună şi în soare, iar Robert Cazanciuc, ministrul Justiţiei, nu a făcut excepţie.

Judecătoria Fălticeni a fost „deschisă” fără a avea dotările necesare, aşa încât imediat după ce Cazanciuc, reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii şi ceilalţi amatori de plimbări prin nordul Moldovei s-au urcat în maşini şi au plecat spre Bucureşti, liniştea s-a aşternut din nou peste dulcele târg al Fălticeniului.

judecatoria falticeni

Mobilierul absolut obligatoriu pentru funcţionarea unei instituţii lipseşte cu desăvârşire, cum de altfel nu există nimic din ceea ce înseamnă împlinirea actului de justiţie.

E o situaţie ridicolă, ca multe altele, iar dacă-mi aduc aminte bine exact la fel s-a întâmplat şi la Vatra Dornei, într-o altă guvernare. Sediul modern de la Vatra Dornei a fost bun doar pentru ca maidanezii să găsească un colţ de clădire, la fel cum preconizez că va fi şi situaţia de la Fălticeni.

La ce bun este acest gen de circ ieftin? Chiar nu ştiu, dar se pare că nu contează cine ne conduce, metehnele rămân aceleaşi.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button