Brigada Diverse

Tatăl Nostru

Rugăciunea pe care orice creştin ortodox o rosteşte la biserică sau acasă ar trebui spusă şi pe stradă. Asta pentru că doar Mila Celui de Sus ne-a mai rămas. La El e singura speranţă că vom scăpa de nămeţii de prin târg.

Primarul Ion Lungu a declarat astăzi, halucinant de liniştit, că nu sunt bani pentru a căra zăpada de pe străzile oraşului undeva pe câmp. Potrivit calculcelor făcute de şefii administraţiei locale, pentru a degaja zăpada e nevoie de vreo 5 miliarde de lei vechi. Bani, pe care Primăria spune că nu-i are în acest moment. În schimb, aceeaşi instituţie a alocat 10 miliarde de lei vechi pentru lucrările care se derulează la Catedrala din Suceava şi încă 16 miliarde de lei vechi pentru o pârtie de sanie.

Eu spun că cel puţin pentru Catedrală se mai putea aştepta. Chiar dacă risc să fiu asociat cu păgânii, pentru că nu-mi doresc binele bisericii creştin ortodoxe, o să spun că nu se întâmpla nimic dacă jumătate din banii pentru Catedrală se duceau pentru transportul troienelor. Catedrala se construieşte de vreo 15 ani şi va mai dura încă pe atât, sau chiar mai mult, pentru a fi terminată. Aşa că, o întârziere de jumătate de an cred că nu mai supără pe nimeni.

Acesta este un prim aspect, iar altul este pur politic. Mai nou Fundaţia Fondul Bisericesc Ortodox Român din Bucovina a câştigat în instanţă 166.000 de hectare de pădure. Pentru aproape 125.000 de hectare s-a făcut deja executarea silită, dar statul român, condus de colegii lui Ion Lungu şi Gheorghe Flutur, refuză să o pună în aplicare. Din punctul meu de vedere şi al mai multor specialişti, judecători, procurori sau avocaţi, este o încălcare flagrantă a legii. Dar nu asta e important, ci faptul că dacă această pădure s-ar retroceda, Primăria Suceava, Consiliul Judeţean Suceava sau Guvernul României nu ar mai trebui să aloce zeci şi sute de miliarde de lei vechi pentru bisericile care şi aşa ajung pe mâna popilor. Acei popi pe care toţi îi blamează că vor să ne fure pădurile. Păi dacă sunt aşa de hoţi, de ce le mai daţi bani pentru biserici?

Revin după paranteza asta cam lungă şi mă gândesc cu groază că avem în fruntea Primăriei Suceava oameni cărora nu le pasă de cele lumeşti. Adică de trotuare, de gropi şi alte chestii de astea, nu de şpriţuri, chiolhanuri şi afaceri pe banul public. Ceea ce nouă ne mănâncă nervii şi sănătatea pentru alţii e trecut la şi altele. Şi ăsta e doar începutul. Gândiţi-vă ce va fi când se topeşte zăpada. Deja mă ia cu transpiraţia.

Articole asemănătoare

9 Comentarii

 1. catedrala poate o sa o includa pe ceva traseu turistic.
  ideea cu saniusul mi se pare foarte buna. o sa aiba copiii din targ o atractie si spre miscare nu spre crasme.
  daca cetatenii ar fi gospodarosi intr-o zi s-ar da zapada pe… sa zicem…. spatiul verde.

 2. care spatiu verde? ca e dughenizata suceava rau de tot si printre blocuri au facut garaje si biserici pe spatiul verde. apropos, cat mai ajunge acuma o parohie la pimen sidorovici?

 3. Intotdeauna cand avem necazuri ne rugam la Dumnezeu,iar cand se topeste zapada ne rugam la popi sa scoata banii din buzunar pentru a rezolva problema ca ei au de unde indiferent de regimul politic aflat la putere s-au criza financiara.Ce sa le facem asta e darul lor iar banul tot la ei sa fie in buzunarul cel mic dar lung cat un tunel.Asta e.

  1. Dati-mi voie sa adresez tuturor penticostalilor,inclusiv celor acoperiti sau deghizati,traditionala urare:”Sa ne pupati in kur!”
   Catedrala e ceva pentru o mie de ani,nu e pentru voi,e pentru cei care locuiesc in limba romana,nu in R.Moldova sau in Vicenza/Perth…
   Da-te la fund,penticostalule,vremea vostra este aproape de sfarsit.

 4. Bai golane KUKU sa le sugi p…a la toti penticostalii ca tu nu esti decat un gunoi in ochii romanilor.Cand pi ..da matii imi dai raspunsul la utilitatea pionezelor?Nu te mai ascunde dintr-un sertaras in altul cu scopul de a nu te gasi nimeni ca tu oricum nu vei ajunge la putere sa te dezlantui cum vrei precum s-a dezlantuit Hitler cand a fost vremea lui.Tu dai dintr-o prostie in alta folosind un limbaj de lemn ca si cum tu ai fi un intelectual dar esti departe de ceea ce visezi.Boule ti-am mai spus ca eu nu am treaba cu politica,cu religia penticostala si alte afirmatii ale tale.Ca sa-ti dai seama de adevar intereseazate mai bine.Satisfactia mea a fost aceea ca tu vezi gunoiul in ochiul altora dar intr-al tau nu te uiti.Spune odata lace se folosesc pionezele?Daca tu erai cu inma curata si sincer nu scriai prostia de mai sus.Asta dovedeste ca esti un imbecil insetat de putere si nu stii cum sa dai din coate improscand noroi in altii.Vezi ca eu nu m-am agatat de tine si mi-am vazut de treaba mea dar daca ma provoci prea mult voi cere emisiunii T.V.R.1 sa te caute cum or sti,cer invitarea doamnei Sofia instudioul televiziunii voi veni si eu,si atunci sa vedem cum o sa-ti roseasca obrazul in fata doamnei caruia nu i-ai adus decat jigniri neintemeiate precum ca daca nu ar prinde catrinta in pioneze i-ar cadea in mijlocul spectacolului si sa vada toata tara daca ai s-au nu dreptate.Daca mai continui asa imi pare rau dar eu o fac si voi aduce cu mine si 1-2 preoti ortodocsi si toate documentele mele .incepand cu certificatul de nastere si ultimul act de studii dar sa nu-ti para rau ca daca ajung pana acolo va fi cam greu de afirmatiile tale mai ales la adresa doamnei Sofia.

 5. Kukule mai am o greseala gramaticala lasata special pt.tine sa-ti dau de lucru si sa fii satisfacut in noul an.La multi ani! escrocule.

 6. Parerea mea este ca ar trebui sa aduci nu 1-2 preoti ortodocsi ci cam 3,14. Ce sa demonstrezi cu certificatul de nastere?? Coeficientul de inteligenta se stabileste mai tarziu,nu la nastere. Ultimul act de studii nu-ti foloseste la nimic daca este la fel de valabil ca si penultimul…
  Nu te mai erija in avocatul Sofiei Vicoveanca,nu ti-a cerut nimeni nici parerea, nici sa-ti etalezi balele pe obrazul Bucovinei,atata cat mai este.Nu esti nici primul nici ultimul agramat care scrie pe forumuri,probabil ca este si prea tarziu ca sa mai inveti ceva,neoprotestantule! Asta ca sa nu-ti mai zic „penticostal”,ca vad ca e deranj mare.

 7. Ti-am mai spus sugele p..a celor pe care-ponegresti dementule ca si asa esti nenorocit de soarta plavane injugat la stii tu ce.

 8. Am inteles 3,14 pioneze pe mm patrat de catrinta.E bine ca vad c-ai invatat bine la Ed.civica.Cate piroane sunt intr-o gara(nu peroane) cum ai scris tu intr-un alt comentariu.Uita-te si vezi apoi imi dai raspunsul ca eu ti-l astept cu placere din partea protestantilor. Vezi ca ti-am mai lasat o greseala si la comentariul de sus ,asta ca sa-ti dau activitate ca si asa n-ai ce face.Pa.

Back to top button