Shares

Aşa zisul premier tehnocrat Dacian Cioloş pare mai degrabă agent electoral al PSD, lucru care a şi fost transmis deja prin toate ungherele judeţului Suceava.

Adus la guvernare de Klaus Iohannis, actualul prim ministru a fost perceput ca un apropiat al liberalilor. Dacă ne amintim că a fost consilier al lui Gheorghe Flutur în timp ce acesta era ministru al Agriculturii, dar şi alte date din trecutul lui Cioloş, s-ar putea spune că acesta este mai apropiat de politica de dreapta.

Şi totuşi, să vii în februarie 2016, cu doar câteva luni înainte de alegerile locale să transmiţi un mesaj de genul desfiinţării unor comune mai mici mi se pare sinucidere curată pentru partidul alături de care te identifici.

Eu înţeleg obiectivul, intenţia de a nu desfiinţa comune şi sate, dar atunci haideţi să găsim modalităţi pentru a creşte eficienţa utilizării resurselor bugetare pentru că, haideţi să fim sinceri şi pragmatici, acolo unde avem sate de câteva zeci de locuitori şi unde la nivelul primăriilor aveţi 10-20 de angajaţi şi veniţi să solicitaţi resurse pentru funcţionarea administraţiei, la nivel central, cum putem privi în perspectivă dezvoltarea satului respectiv. Asta e întrebarea la care trebuie să găsim răspunsul: <<Ce perspective găsim comunităţilor rurale, comunităţilor locale pe viitor şi cum putem folosi fondurile europene pe care le avem într-un mod mai eficient?>>. Bun, dacă nu desfiinţăm sate, haideţi să găsim alte modalităţi prin care să putem creşte eficienţa utilizării fondurilor pe care le avem la dispoziţie”, eset declaraţia lui Dacian Cioloş.

dacian ciolos

Mesajul este unul care vine ca o mănuşă pentru PSD. Păi ce credeţi că o să spună pesediştii prin sate? Că Flutur şi omul pe care l-a avut consilier acum vreo 10 ani vrea să-i lase fără locuri de muncă. Vrea să-i trimită pe oameni pentru a obţine o adeverinţă zeci de kilometri. Cam ăsta va fi discursul social-democraţilor suceveni prin sate ca Poieni Solca, Berchişeşti, Ciocăneşti, Crucea sau mai ştiu eu pe unde.

Pentru PNL viitorul nu mi se pare că sună foarte bine, cel puţin în zonele rurale, iar gafa lui Iohannis de a spune prostiile pe care le-a spus despre executarea Antenelor nu a făcut altceva decât să stârnească indignarea şi nemulţumirea românilor din străinătate.

Stau şi mă gândesc cum doresc liberalii să câştige alegerile cu mesaje gen Cioloş şi Iohannis, pentru că eu le consider puncte electorale pierdute. Şi nu cred că vor fi puţine.