Shares

Terasa amenajata în faţa crâşmei Versus din Areni, aparţinând lui Petrică Lungu, fiul primarului municipiului Suceava, a fost construită ilegal.

Aceasta este concluzia la care au ajuns comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Suceava, care au dispus desfiinţarea acesteia şi aplicarea unei amenzi de 2.500 de lei (25 de milioane de lei vechi) firmei SC LUBEST SRL Suceava, aflată în administrarea lui Petrică Lungu. Ca fapt divers, amenda nu a fost contestată, fiind plătită rapid.

LUBEST a obţinut autorizaţie pentru amenajarea terasei situată peste drum de Primăria Suceava pe data de 7 mai 2015, pe un teren de 100 mp închiriat de la administraţia locală, condusă, aşa cum bine ştie toată lumea, de Ion Lungu.

versus

Numai că, în sfidând orice regulă de bun simţ, Petrică Lungu a amenajat terasa pe o suprafaţă de 247,65 mp, adică pe 147,65 mp în plus. Mai mult, în momentul în care a amenajat construcţia, LUBEST nu avea autorizaţie de la mediu, aşa cum prevede legea.

Cu alte cuvinte, totul s-a făcut pe principiul „merge şi aşa, iar eu mi-s băiatul lu’ tata”. Nu ştiu exact care este complicitatea celor de la Inspectoratul Judeţean în Construcţii Suceava, care nu s-au pronunţat vizavi de această construcţie, ba mai mult unii dintre angajaţii instituţiei ar fi spus în gura mare că şefa lor de pe regiune este prietenă bună cu Ion Lungu şi nu pot trece peste capul ei.

Vreau să menţionez şi să subliniez că meritul pentru că a descoperit această ilegalitate îi aparţine lui Dan Bobi Cuşnir, care a pozat, a înaintat adrese şi s-a interesat îndeaproape de toată afacerea Versus.