Shares

O mare parte a Occidentului, iar Franţa s-a situat la loc de frunte, a măturat pe jos ani în şir cu românii de etnie romă.

Ţiganii au fost zugrăviţi în cele mai sumbre culori, erau ciuma societăţii, indivizii care trăgeau în jos lumea civilizată, nu-şi meritau soarta printre zeii de la Paris sau Marsilia.

Nici ziarele franceze, în marea lor majoritate, nu au făcut economie de epitete pentru a arăta că românii, prin prisma ţiganilor, sunt nişte înapoiaţi, nişte brute care trebuie ţinute în frâu.

De fapt, conform proverbului francezii nu vedeau paiul din cauza bârnei pe care o aveau în ochi. Iar bârna se numeşte populaţia de origine islamică, oamenii aduşi din toate fostele lor colonii, un amalgam de naţionalităţi, religii şi culturi cum rar ţi-e dat să vezi. Iar acest talmeş-balmeş s-a copt şi a explodat într-o violenţă care a speriat întreaga Franţă.

tigani la cersit

 

Probabil că la Paris abia acum începe să se vadă bârna, dar nu sunt sigur că în întregime. Pe lângă găinăriile ţiganilor noştri, ceea ce au comis şi urmează să mai comită islamiştii nu are grad de comparaţie.

Francezii ni i-au trimis acasă pe ţigani cu recomandarea să-i integrăm în societate, asta după ce metodele lor au dat greş. Cumva au crezut că se spală pe mâini de o problemă spinoasă, dar au omis ceea ce era în ograda lor.

Ce vor face cu cele câteva milioane de islamişti, cetăţeni francezi fie vorba între noi? Ni-i vor trimite tot nouă pentru a-i integra, îi vor expulza înapoi în fostele colonii ori îi vor pune la colţ prin ceea ce continuă cu sârg Charlie Hebdo, adică printr-o ridiculizare a unei religii vecină cu sinuciderea?

E o criză profundă prin care Europa trece acum, iar nebunia armelor este dublată de ceea ce se petrece pe pieţele financiare. Iar dacă mai adăugăm şi succesul tot mai previzibil al partidului de extremă dreaptă din Grecia, care ameninţă cu ieşirea din Uniunea Europeană ne putem face o imagine a ceea ce ne aşteaptă.