Shares

O vorbă din bătrâni spune că „La umbra marilor stejari nu creşte nimic”. Aş completa că nici în umbra bălăriilor nu iese nimic.

Nu ştiu care sunt stejarii şi care sunt bălăriile din politica suceveană, vă las pe voi să descoperiţi asta sau să vă pronunţaţi, dar sunt convins de un singur lucru: nu vine nimic din urmă.

Mă refer aici la tineri, cei care ar putea schimba faţa politicii locale într-un viitor nu prea îndepărtat. Activitatea organizaţiilor de tineret a principalelor trei partide, mă refer aici la PD-L, PNL şi PSD, este aproape inexistentă. În afara unor mici răfuieli între şefii acestor organizaţii, restul e un mare zero barat.

Nici măcar la nivel declarativ nu văd să se petreacă mare lucru. Iar dacă tot se declară organizaţii de tineret, structurile existente pe hârtie în cadrul acestor partide ar putea măcar să muncească pentru a avea o pagină de internet.

Singurii care mimează o oarecare mişcare sunt cei din OT PD-L. Pentru curiozitatea mea, am intrat pe acest site, dar totul pare să se reducă la activitatea lui Lucian Harşovschi, dar nu în calitatea sa de lider al organizaţiei judeţene de tineret a PD-L, ci în cea de viceprimar. Iar dacă ar fi să mă ghidez după frecvenţa ştirilor, site-ul OT PD-L este mort de multă vreme. Ultima ştire datează din 11 aprilie, cu alte cuvinte este veche de patru luni.

În privinţa celor de la PSD şi PNL, interacţiunea pe internet cu posibilii viitori membri este total inexistentă. Cele două organizaţii de tineret nu au un site propriu, ceea ce îmi ridică mari semne de întrebare vizavi de competenţele celor din conducere, dar şi a oamenilor care au în mâini frâiele social-democraţilor şi liberalilor suceveni.

Dacă cele trei partide nu au aflat încă de puterea internetului aş vrea să le amintesc doar de Revoluţia Twitter de la Chişinău, care este şi cea mai la îndemână, iar exemplele ar putea continua.

Concluzia mea este că partidele locale nu s-au adaptat încă la tehnologia mileniului trei, iar găleata cu ulei şi zahăr rămâne prima opţiune pentru alegeri. Mai este şi varianta ca mahării din cele trei partide să nu aibă încredere în urmaşii lor şi să le obtureze viitorul. Stau şi mă întreb: Oare chiar atât de proşti oameni are judeţul ăsta?