Shares

Şeful Poliţiei Suceava comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ este anchetat pentru că a cumpărat sediul de pe strada Universităţii la un preţ de 4 ori mai mare faţă de suma alocată.

Cercetările sunt efectuate de Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, care mai vizează şi achiziţia de mobilier pentru acelaşi sediu.

Pentru anul 2006, MIRA a alocat către IPJ Suceava suma de 25,2 miliarde de lei vechi pentru achiziţionarea unui sediu.

Pe 11 februarie 2006 IPJ Suceava a încheiat cu SC Servicii Comunale SRL Suceava contractul de vânzare-cumpărare pentru clădirea situată pe strada Universităţii, nr. 19 (fostul sediu administrativ al societăţii de tricotaj Zimbru).

Suma pentru care s-a încheiat contractul a fost de 119 miliarde de lei vechi, inclusiv TVA, adică de 4 ori şi ceva mai mult faţă se suma alocată.

Pentru ca tranzacţia să poată fi dusă la bun sfârşit, conducerea IPJ Suceava a cerut o suplimentare a sumei alocate, aprobarea de la Bucureşti venind pe 30 noiembrie 2006.

În dosarul aflat la DNA se mai verifică şi suplimentarea cu 90 de milioane de lei vechi a sumei destinată achiziţionării de mobilier, fără organizarea unei licitaţii.

În afara lui Todiruţ, procurorii anticorupţie îi mai cercetează penal şi pe ceilalţi membrii ai comisiei de licitaţie.

Este vorba de comisarul şef Alexa Teodorovici, comisarul şef Dumitru Crăciun, subcomisarul Georgel Talpalariu şi subcomisarul Dan Boacă, toţi din cadrul IPJ Suceava, precum şi pe comisarul şef Lucian Zaharia, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Infracţiunea pentru care se derulează ancheta este abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Todirut