Brigada Diverse

Todiruţ, cercetat penal de DNA

Şeful Poliţiei Suceava comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ este anchetat pentru că a cumpărat sediul de pe strada Universităţii la un preţ de 4 ori mai mare faţă de suma alocată.

Cercetările sunt efectuate de Direcţia Naţională Anticorupţie, Serviciul Teritorial Suceava, care mai vizează şi achiziţia de mobilier pentru acelaşi sediu.

Pentru anul 2006, MIRA a alocat către IPJ Suceava suma de 25,2 miliarde de lei vechi pentru achiziţionarea unui sediu.

Pe 11 februarie 2006 IPJ Suceava a încheiat cu SC Servicii Comunale SRL Suceava contractul de vânzare-cumpărare pentru clădirea situată pe strada Universităţii, nr. 19 (fostul sediu administrativ al societăţii de tricotaj Zimbru).

Suma pentru care s-a încheiat contractul a fost de 119 miliarde de lei vechi, inclusiv TVA, adică de 4 ori şi ceva mai mult faţă se suma alocată.

Pentru ca tranzacţia să poată fi dusă la bun sfârşit, conducerea IPJ Suceava a cerut o suplimentare a sumei alocate, aprobarea de la Bucureşti venind pe 30 noiembrie 2006.

În dosarul aflat la DNA se mai verifică şi suplimentarea cu 90 de milioane de lei vechi a sumei destinată achiziţionării de mobilier, fără organizarea unei licitaţii.

În afara lui Todiruţ, procurorii anticorupţie îi mai cercetează penal şi pe ceilalţi membrii ai comisiei de licitaţie.

Este vorba de comisarul şef Alexa Teodorovici, comisarul şef Dumitru Crăciun, subcomisarul Georgel Talpalariu şi subcomisarul Dan Boacă, toţi din cadrul IPJ Suceava, precum şi pe comisarul şef Lucian Zaharia, din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Infracţiunea pentru care se derulează ancheta este abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Todirut

Articole asemănătoare

17 Comentarii

 1. mai bine spus cercetat politic k a fost corect si nu s-a angrenat in tot felul de combinatii care mai de care mai mizerabile.. unde esti tu Tepes Doamne …va suntem alaturi domnule inspector sef.fiti puternic!

 2. 🙂 🙂 🙂 Politic a fost „facut” Severin..,de ce-i terfelesti numele lui Todirut? Chiar nu poti consulta un psihiatru? 🙂 Uite,sindicatul condus(inca) de un fost boxangiu yes-man,iti asigura latura materiala.. glumeam 🙂 Te ajut cu o relatie la acelasi medic la care s-a internat pentru diagnosticare si unul din cei care e cercetat alaturi de Todirut,la D.N.A. 🙂 Acum nu mai glumesc,e unul care incearca sa se scoata ca fiind bolnav… cu capul..,tarediv 🙂

 3. Rebelule „perfect”, de ce tot plingi atita? cine nu a intrat in combinatii? mai ales mizerabile, cred ba nu sigur te autoincurajezi singur….lamentabil , se confirma in continuare caracterul de rahat pe care/l ai…mai bine dute la doctor… te ajuta prietenul de mai sus… petronel imi placi ,admir oamenii de caracter si curajosi. tepes e nascut….stai „linistit” orice nas isi are nasul… dle insp sf…nu va suntem toti alaturi,asa ca nu fiti asa tare ca nu ne intereseaza persoana ta , valea lasa loc la altul….ti/ai facut mandrele destul. ne vom vedea pe strada…..hai paaaaa

 4. 🙂 jubilezi rebelule? 🙂 eu nu,ti-am mai spus ca mie imi este indiferent cine ramine… Ma simt dator sa-ti spun ca in ziua in care Hoffman a fost numit oficial,cu bunul simt care-l caracterizeaza,a oferit cite un „energizant” intr-un cadru restrins viitorilor colegi,colaboratori.. Stii cine a lipsit? Todirut. A preferat sa umble fara noima prin oras (prin Auchan) decit sa felicite pe noul subaltern(inca). Nu ti se pare ca e doar o chestiune de timp…? 🙂

 5. Ai fixuri cu… teoria conspiratiei? 🙂 Perfectule,nu ma intereseaza cine nu-l doreste pe Todirut,eu nu fac parte din rindul uzurpatorilor… 🙂 Totul e de ordin politic,esti asa greu de cap? 🙂 Hoffman intruneste conditiile,ce nu intelegi?

 6. da,da vezi k se rupe caruta frate…iar Todirut in aceasta conjunctura va castiga,iar castigul sau este al nostru al tuturor pentru k continuitatea in sistemul politienesc sa stii k face bine.dak vrei facem un pariu..sau te temi sa nu aflu cine esti..ha,ha,ha…

 7. PT dl perfect, se vede din avion ca ai fost membru de partid , sugator si sluga nemernica. mi se filfiie cine va iesi si cum va iesi dar vad in continuare ca esti o sluga nemernica si portdrapelul unor oameni a caror parere nu o cunosti f bine. dragi prieteni si tovarasi productia de dat in git rude colegi si vecini…. productia de griu ,orz si barabule e de 100000-la hectar. nu mai fa pariuri mai bine ai sti cind sa te dai la o parte…..

 8. Dar ce aveti domnilor? 🙂 Rebelu’,stii cine e in carti ptr desemnarea la sefia „cadrelor”? si o doamna de la „pasapoarte”,step by step… prietenul tau ramine de caruta 🙂 ,ptr I.S.U. au participat 3 caschetari,nu a luat niciunul…

 9. Aaaa,dar titlul articolului de mai sus e cu privire la cercetarile D.N.A.,care au cam stagnat.. Pace cu Dl. Mirza? S-au strins,”imprumutat” ceva bani din zona. o fi vreo coincidenta? 🙂 Rotaru stie!! 🙂

 10. petronele d a tu stii cine e ministru MAI? ce ti spuneam eu k Nica al tau va pica… Iar cei ce se bucurau k Domnul Todirut va pica,acum vor trebui sa se resemneze .Pesedisti (COMUNISTI),timpul vostru si asa scurt a expirat.A ti cazut in plasa agoniei dupa putere si iata surpriza: investitii ce nu le ve ti recupera niciodata. Mult succes in continuare domnule Todirut,am fost alaturi de dumneavoastra si nu a fost in zadar.Fara nici un interes baeti,recunoasteti k Todirut este cel mai bun inspector sef pe care l-a avut I.P.J. Suceava in perioada postrevolutionara.

 11. 🙂 privatizarea unui magazin din centrul Sucevei,termopanele d-lui „C”.. ,rebel agramel,hai pe acest teritoriu tangent cu Todi 🙂 nu fi mascarici 🙂

 12. acum k vezi k pierzi teren o dai in termopane,privatizari,ce ai frate? vorbeam de prezicerile alea ale tale de prost gust si fara subsatnta..hai k nu mai am ce vorbi cu tine.pari lovit puternic de evenimente d a o sa ti treaca..

 13. Care preziceri? Tu esti cu scenariile,osanalele.. kiss-urile pe fese.. 🙂 Eu propun doar subiecte,deranjeaza? 🙂

Back to top button