Shares

Aflat în concediu medical, şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ a intrat din nou în atenţie. Acesta a fost luat la bani mărunţi de oamenii politici, care au remarcat că treaba în Poliţia locală merge mai bine în absenţa lui Todiruţ.

Între timp, şeful IPJ Suceava îşi vede de propriile interese. Zvonurile care circulă prin oraş arată că Todiruţ s-a operat de polipi mai nou.

Din ultimele informaţii, concediul medical ar expira pe 12 august, dar nimeni nu poate şti dacă şeful IPJ Suceava va veni la serviciu.

todirut

Legat de iminenta demitere a comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ, conducerea Ministerului Administraţiei şi Internelor mai pregăteşte un control. După cele trei controale derulate în primăvara acestui an, de luni se pregăteşte un nou control la Poliţia din Suceava.

Este posibil ca de această dată să fie vizate şi alte persoane din conducerea instituţiei, eventual dintre cele venite în mandatul lui Todiruţ.

Este clar că aceste controale multiple au ca scop descoperirea de nereguli, iar prin punerea acestora pe tapet, ofiţerii incomozi să fie obligaţi să părăsească funcţiile, în caz contrar urmând să le fie înregistrate dosare penale.

După un astfel de control, şeful IPJ Suceava şi alţi ofiţeri s-au ales cu un dosar penal la DNA.

Comisarul şef Ioan Nicuşor Todiruţ, comisarul şef Alexa Teodorovici, comisarul şef Dumitru Crăciun, subcomisarul Georgel Talpalariu şi subcomisarul Dan Boacă, toţi din cadrul IPJ Suceava, sunt cercetaţi pentru achiziţionarea sediului de pe strada Universităţii la un preţ mai mare decât suma alocată de la nivel central.

Mai exact, Poliţiei Suceava i-a fost alocată suma de 25,4 miliarde de lei vechi, iar în final preţul plătit pentru sediul Poliţiei Municipiului a fost de 119 miliarde de lei vechi, inclusiv TVA.