Brigada Diverse

TOP favoritisme

Există anumite firme care sunt mai firme decât altele. Au parte de controale doar de suprafaţă, li se permite aproape orice în văzul tuturor sau primesc alte favoruri, cam aşa poate fi descrisă pe scurt situaţia firmelor de casă ale partidelor aflate la guvernare.

Suceava nu face excepţie, iar SC TOP Construct SRL Şcheia, firmă administrată de Gheorghe Roşu, beneficiază din plin de facilităţi rezultate din relaţiile de prietenie cu oamenii importanţi din PD-L Suceava.

În Iţcani, bunăoară, firma lui Gheorghe Roşu îşi permite să încalce flagrant orice regulă o dată la câteva minute. Şi nu în vreun cotlon al cartierului, ci în zona gării Iţcani. Se întâmplă de ani de zile, iar toate sesizările şi plângerile înaintate de localnici către Primăria Suceava, Prefectura Suceava, Poliţia Rutieră şi alte instituţii ale statului au rămas fără nici un efect.

Camioanele de mare tonaj ale firmei, care transportă zilnic produse de balastieră, trec zilnic pe străzi unde nu ar avea ce căuta. Şoferii ignoră cu bună-ştiinţă şi, probabil, cu dezlegare de la şefi, indicatoarele rutiere.

În fotografia de mai jos se vede extrem de clar că acest camion al SC TOP Construct SRL trece pe o stradă unde există limitări de tonaj, de înălţime şi de viteză. Se poate observa cu ochiul liber că autovehiculul cu numărul de înmatriculare SV-28-TOP are o înălţime mai mare de 2,1 metri, iar despre cele 3,5 tone admise pare doar o glumă sinistră, de vreme ce doar încărcătura depăşeşte cu mult această greutate. Ce nu se poate observa din fotografie este viteza de deplasare a autovehiculului. Vă spun cu sinceritate că este peste limita din indicator, undeva la vreo 50 km/h.

În cele aproximativ 10 minute cât am stat pe strada Aurel Vlaicu, continuată cu Ion Luca Caragiale, indicatoarele montate pe stâlpi au fost ignorate şi de şoferul maşinii cu numărul SV-18-TOP, dar şi de alte maşini de mare tonaj, unele aparţinând tot societăţii lui Gheorghe Roşu, după cum mi-au spus oamenii din zonă, iar altele altor societăţi care îşi au sediile în zona respectivă.

Aceeaşi oameni din cartierul Iţcani, despre care eu continui să cred că este tratat ca o anexă a municipiului Suceava, s-au plâns că la un moment dat a existat şi un limitator de înălţime, care a dispărut în prima noapte. Exasperaţi că le sunt distruse casele, localnicii au cerut ca radarul să treacă uneori şi pe la ei, împreună cu poliţiştii care ar trebui să aplice sancţiuni şi să restabilească ordinea. Din păcate, nu se întâmplă mare lucru, aşa că unii rămân cu reclamaţiile şi nemulţumirile, iar alţii îşi văd de treabă ca şi cum nimeni şi nimic nu-i poate atinge.

Articole asemănătoare

Back to top button