Shares

Pentru cei care nu ştiau, Primăria Suceava are în dotare un autovehicul marca VW Touareg în valoare de cel puţin 40.000 de euro, preţul putând fi mai mare, în funcţie de dotări.

Maşina, cu numărul de înmatriculare SV-20-PMS, a fost cumpărată, după cum bine bănuiţi, din bani publici, adică din taxele şi impozitele sucevenilor.

Fără a mai intra în amănunte legate de utilitatea achiziţionării acestui autoturism pe timp de criză, trebuie spus că persoanele care ar trebui să-l „exploateze” sunt cele din Primăria Suceava. Atât şi nimic mai mult.

Şi totuşi, sunt anumiţi privilegiaţi pentru care Touareg-ul Primăriei Suceava este un adevărat taxi de lux, cu tot cu şofer la scară, fireşte.

masina primarie suceava1

Ia să vedem dacă ghiciţi despre cine este vorba. Eu am să vin doar cu câteva date exacte.

Aşadar, în dimineaţa zilei de 26 octombrie, la orele 8.05, maşina de serviciu a Primăriei Suceava a parcat în zona centrală, în spatele Poliţiei Locale, vizavi de Piaţa Mare. A staţionat câteva minute, iar după ce două persoane, doi tineri mai bine zis, care locuiesc în zonă, un el şi o blondă, şi-au adus bagajele şi le-au aşezat în portbagaj, maşina a plecat.

masina primaria suceava2

De aici, Touareg-ul s-a deplasat la un bloc situat un pic mai jos de Baia Publică, iar de acolo a luat alte bagaje şi alte două persoane şi a demarat în trombă.

Nu spre sediul Primăriei, aşa cum aţi putea crede, ci direct spre Bucureşti. La orele amiezii, maşina a intrat în parcarea de la IKEA, unde pasagerii au avut de făcut ceva cumpărături, pentru ca mai apoi să-i lase la Aeroport, pentru a prinde zborul de Barcelona, de la orele 17.00.

Aceeaşi cursă s-a repetat şi pe data de 31 octombrie, de data aceasta în sens invers, fără primii doi clienţi, care şi-au prelungit vacanţa la Barcelona.