Shares

Acum câteva zile, Flutur declara sus şi tare că în judeţ au venit mai mulţi turişti faţă de perioada similară, respectiv ianuarie-iulie, a anului 2008. Cei de la Direcţia Judeţeană de Statistică spun însă cu totul altceva. Şi anume că mai puţini oameni s-au arătat interesaţi de zona Bucovinei.

Pe cine să credem? Atât Gheorghe Flutur, cât şi cei de la Statistică au venit cu propriile date. Statistica arată că în iunie 2009, indicele de ocupare al locurilor de cazare a fost cu 4,8% mai mic faţă de iunie 2008, o scădere de 3,5% fiind consemnată şi faţă de luna mai a anului în curs.

De cealaltă parte, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava a anunţat că în primele 7 luni ale acestui an am avut în judeţ cu 35% mai mulţi turişti faţă de ianuarie-iulie 2008.

E posibil ca replica să fie aceea că de anul trecut s-au mai dat în folosinţă şi alte locuri de cazare. Mă mir ca acestea să fi crescut în aşa fel încât să avem acum cu 35% mai mulţi turişti.

flutur lumina sfinta

Dar dacă cifrele au fost umflate de Flutur, sau de aghiotanţii lui slugarnici, pentru a da bine? Cum ai putea justifica altfel banii cheltuiţi cu Paştele în Bucovina, cu Lumina Sfântă adusă de la Ierusalim şi alte acţiuni de promovare. Dacă spui că ai avut mai puţini turişti faţă de anul trecut, când aceste evenimente nu s-au organizat, rişti să devii ridicol şi să te ia în derâdere celelalte partide.

Aşa că, cea mai convenabilă variantă este aceea a creşterii numărului de turişti. În ritmul acestor creşteri, la sfârşitul mandatului lui Gheorghe Flutur, prin 2012, turiştii care dau năvală să vadă oul uriaş din centrul Sucevei şi care speră să mai prindă o bucăţică din pasca record a lui Aurel Olărean nu vor mai avea locuri de cazare.

Dar cum Gheorghe Flutur este un vizionar sunt sigur că le va găsi un acoperiş deasupra capului. Poate chiar în sediul Consiliului Judeţean, printre porţile şi pridvoarele bucovinene. Bonus va fi turturica de la geamul preşedintelui CJ Suceava, care astfel va deveni cel mai vizitat obiectiv turistic din judeţ.