Shares

Clubul local de handbal a rămas fără antrenor. Leonard Bibirig, omul care a stat pe banca tehnică a clubului Universitatea Suceava în ultimii ani, şi-a dat demisia.

A fost o consecinţă firească a presiunilor pe care vestiarul le-a făcut în ultima vreme, handbaliştii fiind nemulţumiţi de ritmul spartan impus de Bibirig.

Este a doua oară când istoria se repetă, iar şefii clubului par să nu fi învăţat nimic din experienţa nefastă din urmă cu un sezon şi ceva.

Atunci, deşi echipa a reuşit să obţină cea mai bună performanţă din Suceava la nivel de echipe, Leonard Bibirig a fost îndepărtat din funcţia de antrenor principal, în locul său fiind adus Stelian Bursuc. În locul lui Bibirig, orice alt om şi-ar fi luat valiza şi ar fi plecat la o altă echipă. Nu numai că nu a făcut asta, dar a pus umil capul în pământ şi a acceptat postul de antrenor secund. Iar când echipa era în derivă, Leonard Bibirig a fost readus antrenor principal, iar echipa a prins pe ultima sută de metri un loc de cupă europeană.

Acum, ca şi data trecută, antrenorul a căzut pradă vestiarului. Ritmul susţinut impus de Bibirig la antrenamente nu a fost pe placul unor jucători. Iar aceştia l-au „lucrat”, cum se spune în limbaj sportiv. Cu experienţa sa vastă în spate, Leonard Bibirig a preferat să se retragă decât să se facă de ruşine.

Greşeala este însă a conducerii clubului, care a cedat din nou. Data trecută, răzvrătiţii care nu l-au mai dorit pe Bibirig au sfârşit prin a pleca la alte cluburi. Nu se ştie ce va fi acum. Soluţia nu este plecare antrenorului, ci sancţiuni pentru jucători. Retrogradaţi şi cu salariile diminuate, sunt convins că le va veni mintea la cap.

Şi dacă stai bine şi te gândeşti, cine îl contestă pe Bibirig? Nişte neica nimeni, care până acum nu au demonstrat nimic şi nu au înţeles că lipsa lor de valoare poate fi suplinită doar prin muncă. Multă muncă. Că dacă erau mari valori jucau prin străinătate, la vreun club de Liga Campionilor, sau dacă nu, măcar la Constanţa.