Shares

Primăria Suceava ne minte pe faţă. Chiar dacă au anunţat că circulaţia pe strada Petru Rareş a fost reluată pe ambele sensuri, realitatea din teren diferă de cea din birouri.

Porţiuni întregi din această arteră de circulaţie sunt impracticabile din diferite motive, iar pentru şoferii care se avântă prin zonă e un adevărat coşmar.

În câteva zone lucrările încă nu au fost finalizate, iar circulaţie se desfăşoară pe un singur fir. Semafoarele lipsesc cu desăvârşire, iar şoferii care vin din sensul de mers fără prioritate nu pot face altceva decât să apeleze la bunăvoinţa celorlalţi colegi de trafic.

lucrari in curs

În zonele unde lucrarea a fost chipurile încheiată s-a turnat beton. Diferenţa de nivel între stratul de asfalt din carosabilul care a scăpat de la spargere şi betonul de peste tranşeele abia acoperite este substanţială. Ca urmare, se circulă cu viteză redusă, ceea ce înseamnă aglomeraţie suplimentară în trafic.

lucrari nefinalizate

Mai apar şi cele două treceri de pietoni de la Piaţa Mare, care gâtuie şi mai mult circulaţia.

Iar dacă afară mai şi plouă, aşa cum s-a întâmplat astăzi, iar sucevenii pleacă de acasă cu maşina, avem o imagine de ansamblu asupra haosului din traficul rutier.

trecere pietoni piata mare

Sperăm să nu vină îngheţul mai repede în acest an pentru că asta ar crea o nebunie şi mai mare în oraş.