Shares

Petrică Lungu, fiul primarului Sucevei, este pe cale să devină unul dintre cei mai importanţi oameni de afaceri din oraş.

Şi nu spun asta în glumă, ci respectând realităţile din teren. Iar ultimul tun pregătit este în domeniul imobiliar.

În locul restaurantului „Versus”, care aparţine firmei Lubest, administrată de Petrică Lungu, dar şi al restaurantului vecin, „La Bibliotecă”, care urmează a fi demolate, se va ridica un bloc turn.

Firma SC Central Areni SRL a depus documentaţia pentru elaborarea unui Plan Urbanistic de Detaliu în vederea ridicării unei clădiri cu destinaţia de locuinţe colective, spaţii comerciale şi locuri de parcare, cu regim de înălţime S1+S2+P+Mezanin+9E.

Pentru a depune acest plan, logica mea îmi spune că Petrică Lungu a achiziţionat şi crâşma „La Bibliotecă”, iar datele confirmă acest aspect.

versus

SC Central Areni SRL Suceava este o firmă pusă pe picioare în 2008 care are un singur angajat şi este administrată de Petrică Lungu. Asociaţi ai firmei sunt Petrică Lungu şi SC Lubest SRL Suceava, adică firma fiului primarului Ion Lungu.

Trebuie urmărit ce se va întâmpla şi cu clădirea alăturată în care funcţionează un bar, o frizerie, o spălătorie, un atelier de reparat frigidere, clădire care aparţine de Cooperativa Unirea, dacă nu mă înşel. Nu m-ar mira ca şi această clădire să fie deja în proprietatea lui Petrică Lungu, iar când va începe demolarea restaurantului „Versus” şi al restaurantului „La Bibliotecă” să fie rasă şi clădirea cooperaţiei.

Pentru Petrică Lungu, ultimii ani au reprezentant o adevărată expansiune în domeniul afacerilor. Debutul a fost cu barul din incinta Iulius Mall, a urmat Oscar Wilde, restaurantul din centrul municipiului Suceava, apoi trilogia crâşmelor s-a întregit cu Versus.

Între timp, Petrică Lungu a demarat construcţia unei fabrici de sucuri în apropiere de Mihoveni, toate acestea conturând imaginea unui om de afaceri prosper.

Întrebarea este următoarea: fără sprijinul (moral, că doar nu s-a gândit cineva la altă prostie, ptiu) tatălui primar al municipiului Suceava de aproape 13 ani, Petrică Lungu mai era în poziţia de astăzi?