Brigada Diverse

Un cartier dezolant

Să te ferească păcatul să mergi printr-un anume cartier al Sucevei. Este pur şi simplu dezolant. Clădirile abandonate şi cu geamuri sparte dau senzaţia că oamenii au fugit în grabă, de teama vreunui cataclism.

Excepţie nu face nici cea mai importantă clădire a cartierului. Este vorba de Gara Iţcani, ale cărei geamuri sunt sparte, pereţii murdari şi arată exact ca pentru un film de epocă. Că doar nu s-au turnat aici cîteva scene din „Călătoria lui Gruber”, un film a cărui acţiune se petrece în Al Doilea Război Mondial.

Cuvintele sunt de prisos în faţa nepăsării oamenilor faţă de aceste clădiri, iar dacă cineva doreşte să se întoarcă în timp o poate face în cartierul Iţcani.

Aş vrea să spun mai multe despre ce se întâmplă aici, dar cred că imaginile sunt mult mai sugestive. În afara Gării Iţcani (foto 1 şi 2), aflată în proprietatea Ministerului Transporturilor, pentru celelalte clădiri lăsate în paragină nu pot spune cine ar trebui să le administreze.  Cert e că nimeni nu o face.

Gara ItcaniGara ItcaniCladire in paragina

Cladire abandonataSere abandonateVedere de pe drumul european 85

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. e criza, nenicule deci o lasam poate s-o darama dingura. oricum, daca era boom economic si se renova, 90% din fonduri le furau firmele de constructii, asa e mai bine, macar moare si capra patronului din constructii…..hehhe

Citiți de asemenea
Close
Back to top button