Shares

Moartea unui copil de 14 ani, care întâmplător este nepotul senatorului PSD Gavril Mîrza, a fost transformată de un pseudo ziarist în hrană pentru vulturi.

Lăsând la o parte orice normă etică şi răstălmăcind cuvintele, un anume Iosif, care s-a recomandat corespondent al postului de televiziune Antena 3, a deschis o adevărată cutie a nesimţirii.

Iată ştirea publicată pe site-ul Antenei 3 şi pe care mai apoi am s-o şi explic: „Moarte suspectă în cazul nepotului senatorului de Suceava Gavril Mîrza. Băiatul, în vârstă de 14 ani, a murit în urmă cu două zile, din cauza unei peritonite. Senatorul susţine că nepotul său era consumator de etnobotanice şi că asta l-ar fi ucis. Gavril Mîrza a cerut o expertiză medico-legală suplimentară în acest sens. Dacă se va dovedi că tânărul a murit din cauza etnobotanicelor consumate, senatorul a promis că va face tot posibilul să închidă toate magazinele de profil. În ultima perioadă, tot mai mulţi tineri au ajuns la spital în stare gravă în urma consumului de plante etnobotanice”.

Cum era şi firesc, toată presa a sărit în sus, mai ales că un parlamentar al României recunoştea că nepotul său lua etnobotanice. Numai că, Gavril Mîrza a negat că ar fi declarat aşa ceva vreunui ziarist şi tuturor celor care l-au sunat le-a adresat rugămintea să-l lase să-şi plângă în linişte nepotul.

Faptul că senatorul, bunicul şi omul Mîrza nu era cu gândul la declaraţii de presă mi se pare absolut firesc. Numai în pielea lui să nu fie nimeni într-un asemenea moment.

Iar faptul că un cretin a aruncat pe piaţă o astfel de declaraţie, pe care Gavril Mîrza spune, şi repet asta, că nu a dat-o niciodată mi se pare incalificabil.

E o dovadă în plus a decadenţei societăţii româneşti, din care face parte şi presa. Sincer să fiu, mi-e ruşine că sunt coleg cu un asemenea specimen, despre care mai ştiu că fură de la gură şi pâinea altora.

În rest, Dumnezeu să-L ierte pe Tudor Mîrza, iar părinţii să aibă grijă mai mare de copii într-o societate care nu se regăseşte.