Brigada Diverse

Un nenorocit care încerca să muncească

Nenorocitule, ce dracu căutai acolo. Bine ţi-a făcut ăla că ţi-a tras vreo două. Mai rău îţi trebuia, să-ţi bage undeva camera aia cu care filmai.

Cam aceasta este esenţa mesajului pe care un miliţian i-a transmis-o colegului Dinu Zară. Provocarea a plecat chiar de la agentul Garcea-Duţuc, care l-a persiflat pe jurnalistul care încerca să surprindă câteva aspecte ale unui accident de circulaţie produs pe un drum public, culmea, chiar la doi paşi de sediul Poliţiei Municipiului Suceava, aruncându-i peste umăr o replică golănească: „Paparazzi, lasă-mă, dă-i drumu’ de aici!”.

Am întârziat să scriu despre acest subiect pentru că am aşteptat să văd care este reacţia oficială a Poliţiei. A fost exact cea pe care o anticipam. Un comunicat sec, fără vreo urmă de regret pentru atitudinea şi pasivitatea unui angajat la instituţiei în faţa unei agresiuni. Şi pentru a vă convinge că Poliţia Suceava ştie să nu spună nimic, redau integral comunicatul legat de acest caz.

„Referitor la incidentul în care a fost implicat un reprezentat mass-media în timp ce se afla la locul producerii unui accident rutier, comanda Inspectoratului a dispus prin Biroul Control Intern efectuarea de verificări cu privire la modul de comportare a poliţistului prezent la faţa locului. Dacă, în urma verificărilor se va stabili că agentul de poliţie nu a acţionat conform legii, se vor dispune măsuri legale în consecinţă”, se arată în comunicatul respectiv.

Nu m-ar mira ca la final, Alexandru Duţuc să primească titlul de poliţistul anului 2010 şi să fie dat ca exemplu în şedinţe, iar ziaristul Dinu Zară (foto) să fie obligat să-şi ceară scuze public pentru că a încercat să-şi facă meseria.

Aştept şi eu ziua în care miliţienii noştri dragi îşi vor face într-adevăr meseria pentru care sunt plătiţi, mai bine sau mai rău. Vreau să-i văd când îi amendează pe şoferii care îşi parchează maşinile în locuri interzise, plecând de la treceri de pietoni şi până la trotuarele din faţa unor restaurante din municipiul Suceava, când se ocupă de colegii lor care au pe maşini folii care nu respectă legislaţia, când ne vor scăpa de piraţii din traficul auto şi multe alte probleme pe care orice sucevean le observă şi le suportă zi de zi.

La fel de iritabilă este şi non – implicarea şefilor Poliţiei Suceava, pe care nu i-am auzit niciodată să-şi ceară scuze în faţa opiniei publice pentru desele abateri ale subordonaţilor. Nu am auzit asta nici când au fost arestaţi poliţişti pentru că au cerut şpagă, nici când aceştia s-au comportat mârlăneşte şi nici când mai multe operaţiuni au dat chix într-un mod jalnic. Într-o ţară civilizată aşa se întâmplă, iar Poliţia ar trebui să joace şi rol educativ nu doar coercitiv. Iar dacă e să vorbim de munca de prevenire şi acţiunile din acest domeniu mai bine plecăm cu toţii la cules ciuperci, că tot e sezonul.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Protejati jurnalistii, protejati presa, ca numai astfel veti mai afla adevarul si nu veti trai in intuneric…

Back to top button