Shares

Preşedintele Băsescu ar putea avea pe conştiinţă o victimă, după ce Descarcerarea nu a ajuns aseară la un accident petrecut în apropierea oraşului Liteni. Potrivit unor surse, maşina se afla la Suceviţa, la dispoziţia cuplului prezidenţial, şi nu a putut fi trimisă la faţa locului, deşi a fost solicitată în mod expres.

Accidentul a cărui victimă este jandarmul Cristinel Plămadă, de 38 de ani, din municipiul Suceava s-a produs în jurul orei 20.00. Maşina pe care o conducea bărbatul a lovit un podeţ şi apoi s-a răsturnat, transformându-se într-un morman de fiare contorsionate.

Pentru a scoate victima s-a cerut trimiterea echipajului de la Descarcerare. Răspunsul a fost negativ, iar motivarea a fost aceea că maşina este plecată la Suceviţa, pentru a fi la dispoziţia soţilor Băsescu, în caz de nevoie.

primire colac basescu

Jandarmul care s-a răsturnat cu maşina este acum în comă de gradul IV, iar starea lui s-a agravat şi datorită faptului că nu a putut primi îngrijiri minute în şir. În lipsa echipajului de la Descarcerare, Cristinel Plămadă a fost scos cu mare greutate dintre fiarele contorsionate, şi cu riscuri suplimentare pentru că orice mişcare îi putea agrava starea de sănătate.

Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava neagă faptul că maşina era trimisă la Suceviţa şi spun că nu au trimis Descarcerarea pentru că nu a fost solicitată şi că victima a fost scoasă imediat, pentru că s-a deschis „doar o uşă”.

Surse care au fost la faţa locului spun însă că la accident s-a deplasat atât o ambulanţă, cât şi un echipaj al SMURD, iar patru oameni, dintre care doi bărbaţi şi două femei, s-au chinuit aproximativ 15 minute pentru a-l scoate pe jandarm din maşină, şi nu pe uşă cum spun cei de la ISU, ci prin parbriz. În plus, la astfel de accidente, SMURD se deplasează, de obicei, împreună cu un echipaj de Descarcerare.

Este posibil ca reprezentanţii ISU Suceava să încerce să acopere totul, pentru că în mod normal nu ar exista nici o justificare pentru ca maşina de la Descarcerare să fi fost trimisă la Suceviţa, de vreme ce preşedintele Băsescu nu venise în calitate oficială. Era doar în plimbare, iar această plimbare poate însemna o viaţă în minus.

Oare chiar atât de importantă era prezenţa echipajului de la Descarcerare la Suceviţa?

De ce trebuie puse în pericol vieţi omeneşti pentru a te asigura că nu cade drobul de sare. În plus, preşedintele ţării, repet, nu venise în calitate oficială, era la Suceviţa pentru a fi cât mai aproape de Prislop, locul unde astăzi a mai făcut o baie de mulţime.