Brigada Diverse

Un oraş neadministrat

Suceava este un oraş lipsit de conducere administrativă. Nu este o remarcă maliţioasă, ci bazată pe argumente serioase.

Acum vreo zece zile, în „Monitorul de Suceava” a apărut un material despre cum a fost mutilat spaţiul verde din acest oraş. Mai precis, câţiva aşa-zişi patroni au pus mâna pe drujbă şi au tăiat arbori plantaţi cu ani şi ani în urmă în diferite locaţii. S-a întâmplat în faţa restaurantului Padrino, pe strada Universităţii, la doi paşi de Primărie şi doar la unul singur de Poliţie. Situaţia este aproape similară pe Bulevardul George Enescu,în faţa pizzeriei Pasha, unde pomii au fost mutilaţi, a se citi tăiaţi de la jumătate, pentru a lăsa câmp vizual liber către reclama firmei.

Reprezentanţii Primăriei au ridicat din umeri a neputinţă şi situaţia a rămas neschimbată. Ce o urmări armata de angajaţi plătită din ban public, nimeni nu ştie. Probabil, propriile interese sunt mai presus de orice, pentru că este imposibil să construieşti ceva sau să razi copaci fără ca nimeni să te tragă la răspundere.

Dar ce să mai spui despre nişte amărâţi de arbori tăiaţi de undeva din oraş, când reprezentanţii Primăriei Suceava nu au fost capabili să vadă acum câteva luni cum un şmecher cu tupeu a montat ilegal o reclamă chiar în faţa sediului administraţiei locale. Sunt doar trei exemple care mi-au venit în minte, dar sunt convins să numărul actelor de bătaie de joc la adresa Primăriei şi a celorlalţi suceveni care îşi plătesc taxele şi impozitele la timp şi respectă legile, bune sau rele aşa cum sunt ele.

E posibil ca aceste exemple să pară nesemnificative în raport cu problemele uriaşe ale oraşului. Dar, cum românul se ghidează după principiul dacă îi dai un deget îţi ia toată mâna, mă aştept la ce e mai rău pe viitor. Şi nu cred că mă înşel.

Articole asemănătoare

Citiți de asemenea
Close
Back to top button