Shares

Vicepreşedintele PD-L Suceava şi al Consiliului Judeţean, Daniel Cadariu, a avansat astăzi o propunere cel puţin surprinzătoare. Mai bine zis stupidă, dacă ar fi s-o analizăm într-un context general.

Cadariu a spus, nici mai mult nici mai puţin că se impune schimbarea conducerii PSD Suceava, „care a pierdut cele patru tipuri de alegeri din ultimul an şi jumătate şi care nu reuşeşte să-şi schimbe nici modul de gândire şi nici limbajul politic”. Cadariu  s-a referit la fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava şi actualul preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD Suceava, Gavril Mîrza. Ce a grăit vicepreşedintele PD-L este total adevărat.

E un punct de vedere pe care îl împărtăşesc cu Daniel Cadariu (foto), dar pe care îl consider o mare gafă din punct de vedere politic. Cum poţi veni tu, persoană politică, adversar al PSD-ului, să le ceri să-şi schimbe structura de conducere după ce au pierdut „patru tipuri de alegeri”.

Nu poate fi vorba decât de infantilism politic, adică să le spui adversarilor aflaţi în evidentă inferioritate că sunt la pământ. Un politician adevărat le-ar fi transmis că sunt un partid pe cai mari şi că doar ghinionul i-a adus unde i-a adus. Să-ţi propui tu, din exterior, şi să le sugerezi celor cu care te lupţi pe metereze că ar fi bine să aibă o altă abordare pentru a câştiga data viitoare este o prostie fără margini.

Lasă-i să-şi rupă gâtul singuri în continuare până vor ajunge într-o mocirlă de unde nimeni nu-i mai poate scoate. E ţelul oricărui politician din România şi de oriunde din lume. Mai puţin al lui Dan Cadariu, care se vrea un filantrop. Poate că cei de la PSD Suceava îi vor asculta sfatul şi la următoarele alegeri îi vor bate măr pe cei de la PD-L. Ştiţi cine va avea de suferit şi va fi schimbat atunci? Chiar filantropul, omul care dă sfaturi acum şi se crede un guru al politicii locale.