Bârfe

Un şef de Vamă

Şeful uneia dintre Vămile importante din judeţ îşi plânge amarul prin Suceava. Nu prin vreo crâşmă ordinară, ci pe la sediul unui partid important şi al unei instituţii care se vrea serioasă.

Numit recent în funcţie, evident pe criterii politice, domnul cu pricina unge la greu. Nu foloseşte vaselină, ci produse mai puţin vâscoase, Martell, Remy Martin sau Jack Daniel’s. Iar ca antidot pentru oamenii greţoşi s-au inventat trabucurile şi ţigările fine. Din când în când, doctorii care ştiu să asculte şi probabil să şi trateze mai primesc câte un plic. Deh, e criză ce naiba, şi stetoscopul trebuie întreţinut.

Gurile rele spun că şeful de la Vamă e văzut aproape zilnic intrând şi ieşind în cele două locaţii din Suceava. Uneori discuţiile se aprind atât de mult, încât omul iese roşu în obraji şi clătinându-se de emoţie.

Recent, un prieten al său a anunţat toate posturile de radio şi televiziune, dar şi ziarele locale, că respectivul şef a fost chemat pe la Direcţia Naţională Anticorupţie în calitate de „învinuit”. 

Poate că acesta este şi motivul deselor vizite pe la partid şi instituţia condusă tot de oameni de partid. I-o fi fugind pământul de sub picioare şi încearcă să-l stabilizeze cu ce are mai la îndemână. Şi cum nu se pricepe la construcţii, face asanările cu sticle şi cartuşe.

Va fi o bază solidă să scape de emoţii? Cârcotaşii spun că dacă temelia e solidă nu pot fi probleme. Dar dacă a avut proasta inspiraţie să construiască pe nisipuri mişcătoare?

Articole asemănătoare

4 Comentarii

  1. nu cred ca exista vreun vames din judetul suceava , indiferent ca este vorba despre vama interioara sau de frontiera, care sa nu fi comis infractiuni de luare de mita in perioada serviciului sau. parafrazand un vechi si prost banc s ar putea afirma ca toti ar putea fi arestati din motive pe care ei sigur le cunosc, nu este nevoie sa le fie explicate.

  2. un doctor care ia o spaga primeste de regula un folos necuvenit in schimb in cazul unui vames este vorba despre o luare de mita. daca tu nu cunosti diferenta intre acestea doua inseamna ca judeci fundamental gresit lucrurile. un folos necuvenit primit de un doctor nu este echivalent nicidecum cu mita primita de un vames din simplul motiv ca prima infractiune nu aduce un prejudiciu nici pe departe atat de direct cuantificabil bugetului statului precum a doua. sper ca nu faci parte din categoria acelor oameni care nu vor reusi sa faca niciodata in capul lor legatura logica simpla si invers proportionala intre averea unor functionari ai statului si saracia lor.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button