Shares

Şeful uneia dintre Vămile importante din judeţ îşi plânge amarul prin Suceava. Nu prin vreo crâşmă ordinară, ci pe la sediul unui partid important şi al unei instituţii care se vrea serioasă.

Numit recent în funcţie, evident pe criterii politice, domnul cu pricina unge la greu. Nu foloseşte vaselină, ci produse mai puţin vâscoase, Martell, Remy Martin sau Jack Daniel’s. Iar ca antidot pentru oamenii greţoşi s-au inventat trabucurile şi ţigările fine. Din când în când, doctorii care ştiu să asculte şi probabil să şi trateze mai primesc câte un plic. Deh, e criză ce naiba, şi stetoscopul trebuie întreţinut.

Gurile rele spun că şeful de la Vamă e văzut aproape zilnic intrând şi ieşind în cele două locaţii din Suceava. Uneori discuţiile se aprind atât de mult, încât omul iese roşu în obraji şi clătinându-se de emoţie.

Recent, un prieten al său a anunţat toate posturile de radio şi televiziune, dar şi ziarele locale, că respectivul şef a fost chemat pe la Direcţia Naţională Anticorupţie în calitate de „învinuit”. 

Poate că acesta este şi motivul deselor vizite pe la partid şi instituţia condusă tot de oameni de partid. I-o fi fugind pământul de sub picioare şi încearcă să-l stabilizeze cu ce are mai la îndemână. Şi cum nu se pricepe la construcţii, face asanările cu sticle şi cartuşe.

Va fi o bază solidă să scape de emoţii? Cârcotaşii spun că dacă temelia e solidă nu pot fi probleme. Dar dacă a avut proasta inspiraţie să construiască pe nisipuri mişcătoare?