Shares

Aurel Olărean este un primar încolţit. Pe plan politic, în afaceri şi administrativ.

Pentru a ieşi din această situaţie deloc plăcută, edilul din Rădăuţi caută cu înfrigurare soluţii. Iar colacul său de salvare s-ar putea numi Partidul Mişcarea Populară.

Am să şi explic motivele pentru care Olărean cochetează cu această mişcare transformată în partid. În primul rând, amiciţia sa cu preşedintele Traian Băsescu nu mai este un secret pentru nimeni. Ori de câte ori a avut nevoie, Olărean a găsit un sprijin în şeful de acum al statului român, şi cred că şi de această dată se va întâmpla la fel.

Primarul din Rădăuţi se simte trădat de partidul cu care a defilat în ultimii 6 ani, PDL. Nici implicarea sa în munca de partid nu se mai simte prea mult, iar şedinţele organizaţiei municipale a PDL sunt foarte rare, iar când sunt convocate nu au decât un singur scop: rezolvarea unor probleme personale ale lui Aurel Olărean.

aurel olarean

Distanţarea de propriul partid este un semn că Olărean aşteaptă la cotitură. Această cotitură se numeşte Agenţia Naţională de Integritate, acolo unde edilul din Rădăuţi are o plângere pentru conflict de interese cu firma soţiei sale care a livrat cârnaţi spitalului aflat în subordinea lui Aurel Olărean.

O decizie nefavorabilă în ceea ce-l priveşte ar însemna capăt de drum din punct de vedere administrativ şi, cel mai probabil, politic. Aurel Olărean se bazează pe tergiversarea dosarului de către inspectorii ANI sau chiar pe închiderea acestuia.

Toate acestea s-ar putea realiza prin a se declara simpatizant al fundaţiei Mişcarea Populară, o soluţie văzută ca un colac de salvare pentru multiplele probleme din ograda lui Aurel Olărean.