Shares

Emil Ursu directorul Complexului Muzeal Bucovina este cu bagajele la uşă. La uşa lui Flutur pentru un carnet de membru PD-L.

Fost membru PSD şi purtător de cuvânt al acestui partid pentru o scurtă perioadă, Emil Ursu era unul dintre puţinii directori din Suceava care nu mai avea nici o afinitate politică. Pentru Gheorghe Flutur, preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean Suceava şi al PD-L Suceava, era o situaţie de neconceput. Mesajul către Emil Ursu a fost clar, iar omul a înţeles că ori devine portocaliu, ori instituţia pe care o conduce va mai vedea bani la Sfântul Aşteaptă.

Constantin Emil Ursu

Pentru că, nu-i aşa, Muzeul trăieşte din banii Consiliului Judeţean Suceava.

Emil Ursu îl urmează pe Gabriel Cărăbuş directorul Bibliotecii „I.G. Sbiera” pe linie politică, iar în ritmul ăsta nu vor mai exista decât şefi de instituţii portocalii în judeţ.

Nu ştiu dacă Ursu a trecut din convingere la PD-L sau doar forţat de împrejurări, dar cert este că pentru Flutur reprezintă o nouă victorie personală.

Şi când mă gândesc că acum câţiva ani era în stare să-i bage pe social-democraţi în camera de gazare, iar între timp numai că nu-i pupă pe frunte pentru a se înregimenta în armata PD-L. Asta acum, pentru că un nou mandat al lui Traian Băsescu va genera un val de simpatizanţi PD-L, iar directorii „roşii” îşi vor vopsi rapid tricourile în „portocaliu”. Sau vor pleca acasă. După onoarea fiecăruia.