Shares

La fiecare asfaltare, mult iubiţii şi stimaţii domni de la Primăria Suceava ies pe toate canalele, inclusiv pe reţelele de socializare pentru a ne anunţat faptele lor de vitejie.

În realitate, asfaltările sunt doar nişte păcăleli ordinare cu care se ia faţa proştilor care urmează să se prezinte la vot.

Pentru şoferii care circulă frecvent pe străzile din municipiul Suceava nu este nici o noutate că asfaltul se menţine într-o formă acceptabilă doar pentru o scurtă perioadă de timp.

Acolo unde nu apar gropi sau nu sunt săpate gropi de muncitorii diferitor societăţi care trebuie să intervină pentru a remedia avariile, poate fi sesizat un alt fenomen.

Mai exact, fenomenul de vălurire, unul care a deveni vizibil în special pe străzile principale. Pe strada Vasile Alecsandri, care trece prin faţa Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, roţile maşinilor ceva mai grele au creat adevărate canale, care cu siguranţă se vor accentua după trecerea iernii.

strada stefan cel mare

Acelaşi tip de probleme l-am semnalat şi pe Bulevardul Calea Unirii, dar şi în alte zone din municipiul Suceava. Fără să mai amintesc de marea asfaltare de succes de anul trecut de pe Bulevardul George Enescu, unde a apărut deja o groapă în asfalt în apropiere de intersecţia de la Nordic.

Eu cred că problema reală este că nu se respectă reţeta, iar covorul asfaltic nu este de calitate, iar în felul acesta carosabilul se distruge după doar câţiva ani. Asta într-un caz fericit, pentru că sunt sitauţii când distrugerile apar mult mai devreme.

Dar, fără acest furt nu s-ar putea da şpăgile de rigoare. Iar cu cât sunt mai multe asfaltări, cu atât mai bine pentru toţi cei implicaţi.