Shares

Primarul în exercițiu și viitorul candidat din partea PNL pentru funcția de primar în municipiul Suceava, Ion Lungu, visează frumos.

Și-a propus să obțină nu mai puțin de 12 consilieri locali dintr-un total de 23, adică peste 50% din voturi, Asta a și anunțat public, iar persoanele indezirabile nu fac parte din lista sa.

În diferite întruniri, Lungu a anunțat și numrlr viceprimarilor cu care va merge în mandatul viitor. Pe listă nu se regăsește Lucian Harșovschi și nici Ovidiu Doroftei, actualii viceprimari din Suceava.

În schimb, apare Adrian Arămescu, consilierul local ales pe listele PP-DD, dar care în realitate este omul de încredere al lui Ion Lungu.

catalina vartic

 

Al doilea nume este al Cătălinei Vartic, fostul președinte al UNPR Suceava, care a decis de ceva vreme să se alăture liberalilor, Practic, Lungu vrea un cuplu Vartic-Arămescu prin care să-și asigure o continuitate la Primăria Suceava, de acolo de unde vrea să dicteze tot mersul orașului.

E un calcul pretențios și riscant, pentru că eu nu cred că PNL va obține în municipiul Suceava peste 46% din voturi, ceea ce i-ar permite să aibă majoritate în Consiliul Local și automat 2 viceprimari.

La promisiunile electorale ale lui Ion Lungu trebuie o reacție atentă și echilibrată. Cine va crede tot ce spune Lungu se va înșela amarnic, Dar asta nu mai depinde de mine.