Shares

Vasile Florea, administratorul firmei Florconstruct Pătrăuţi, a fost adus astăzi la audieri la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism (DIICOT) Suceava.

Deocamdată nu se ştie în ce calitate a fost chemat Florea, dar este posibil ca el să fie pus sub acuzare în cel mai mare dosar de evaziune fiscală instrumentat vreodată la Suceava. La intrarea în sediul DIICOT, patronul firmei Florconstruct a declarat că nu ştie despre ce este vorba, dar a recunoscut că de la sediul firmei sale au fost ridicate mai multe documente.

Potrivit unui comunicat al DIICOT Suceava, astăzi au avut loc 167 de percheziţii domiciliare, majoritatea în judeţul Suceava, fiind vizaţi oameni de afaceri şi persoane fizice care au prejudiciat bugetul de stat cu sume de aproape 10 milioane de euro.

 

„Prin activităţile infracţionale desfăşurate de membrii grupului infracţional, bugetul consolidat al statului ar fi fost grav prejudiciat, prin neachitarea TVA-ului de plată şi a impozitului pe profit, unele din aceste societăţi beneficiind chiar de rambursări ilegale de TVA de la bugetul de stat”, se arată în comunicatul trimis de anchetatori. Până în prezent s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 118 persoane fizice şi 39 de persoane juridice.

În afara lui Vasile Florea, la sediul DIICOT Suceava urmează să mai fie aduşi şi alţi patroni de firme din Suceava. Rămâne de văzut cine sunt aceştia şi care sunt acuzaţiile care îi privesc, precum şi dacă vreunul dintre ei va fi reţinut şi propus pentru arestare.