Shares

Zilele trecute, managerul Spitalului Judeţean Suceava, omul care s-a târât de la un partid la altul pentru a-şi menţine privilegiile, a fost gazda unor musafiri de la Bucureşti, de la Ministerul Sănătăţii, iar ca să fiu mai exact de la Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor.

Orientat cum îl ştie toată lumea, ca să nu folosesc alt termen mult mai dur dar care îl caracterizează de minune pe Vasile Râmbu, acesta s-a înconjurat de toţi oamenii momentului, fireşte aproape în unanimitate din USL.

L-a uitat pe cel care l-a alimentat cu bani timp de patru ani, bani în lipsa cărora nu mai avea cu ce se lăuda în faţa musafirilor, iar Spitalul Judeţean Suceava se putea transforma liniştit într-o circă sanitară de comună.

Persoana la care fac referire este Gheorghe Flutur, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, instituţie care a pompat direct sau indirect multe milioane de euro în imaginea nerecunoscătorului Vasile Râmbu.

Acest amănunt i l-a reproşat şi cineva care este în domeniu, medicul Cristian Irimie, fost secretar de stat în Ministerul Sănătăţii şi care ştie exact ce s-a întâmplat în ultimii ani în curtea celei mai mari unităţi sptialiceşti din judeţ. Fireşte, nenea Râmbu a scăldat-o în stilul său caracteristic, adică să nu-şi supere invitaţii din USL.

Semnele linguşirilor pe lângă mai marii zilei au fost evidente de mai multă vreme. Ca un manager grijuliu, Vasile Râmbu ar fi trebuit să iasă public şi să strige din toţi bojocii că fântâna arteziana şi celelalte investiţii pe linie de mediu de la Spitalul Judeţean Suceava au fost sistate. Nu a făcut-o, şi nu cred că este o omisiune scuzabilă, ci imputabilă.

Zisă pe de-a dreptul româneşte, Vasile Râmbu încearcă fie să-şi conserve scaunul de manager, fie să obţină alte privilegii din partea actualilor şefi din Consiliul Judeţean Suceava.

Dacă o vor face, oamenii din conducerea USL Suceava vor face o mare greşeală. Aceeaşi pe care au făcut-o şi alţii când i-au crezut jurămintele de credinţă şi loialitate. Iar trecutul lui Vasile Râmbu nu este chiar atât de îndepărtat pentru a nu putea fi verificat.