Shares

În aşteptarea procesului în urma căruia se va stabili dacă va fi predat autorităţilor austriece, Vasilică Puşcaşu a devenit marfă de preţ.

Locuinţa şi sediul firmei Kamer Build Company SRL sunt monitorizate atent de echipe de filaj, dar şi ale Poliţiei. Fiecare maşină care intră şi iese din zona fostei staţii de betoane a municipiului Suceava este trecută la catastif, iar controalele în portbagaj au devenit deja o obişnuinţă pentru oamenii care locuiesc acolo.

Misiunea de a-l supraveghea operativ pe Vasilică Puşcaşu a venit probabil de undeva de foarte sus, iar frica de a-l scăpa este atât de mare încât 24 de ore din 24 cineva stă cu ochii pe el.

Vasilică Puşcaşu este dorit de austrieci pentru a fi cercetat sub acuzaţia de jaf cu mână armată. Suceveanul este, alături de o femeie, principalul suspect în comiterea a două spargeri de bănci în Austria. Pe 1 şi 7 aprilie 2005, acesta a intrat în sediile a două bănci, iar după ce i-a ameninţat pe angajaţi cu un pistol a plecat cu circa 335.000 de euro.

Pentru fapte similare, Vasilică Puşcaşu a mai făcut puşcărie şi în Germania, operaţiunea de prindere a sa şi a celorlalţi tâlhari români fiind demnă de acţiunile din filmele de tip comando.

Procesul privind arestarea provizorie a lui Vasilică Puşcaşu se judecă mâine dimineaţă, la ora 8.30, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar cel privind predarea în Austria are termen vineri, 20 ianuarie.