Shares

Pe principiul Burdujeniul poate fi Veneţia Sucevei, vreau să aduc în atenţie o construcţie inginerească de mare rafinament.

Este vorba de un şanţ de scurgere care nu se termină nicăieri. Pentru şoferii care circulă prin zonă, dar şi pentru locuitorii din cartierul Tineretului de la ieşirea din Suceava spre Botoşani, priveliştea este una de acum uzuală.

Minţile luminate din Primăria Suceava au inventat canalul de scurgere care nu duce nicăieri. În consecinţă, apa rezultată din topirea zăpezii sau din ploi se adună în acel şanţ şi nu mai pleacă nicăieri.

Situaţia nu este de azi de ieri, ci de ani buni, perioadă în care nimeni, dar absolut nimeni de la Primăria Suceava nu a căutat vreo soluţie.

canal ingineresc2

 

Ba, cred că vă mint. După ce au fost vreo două accidente prin zonă şi maşinile au plonjat în şanţul cu apă a fost montat un parapet de protecţie. Şi a fost adâncit şi şanţul.

Dacă asta s-o numi problemă rezolvată înseamnă că ne merităm soarta. Nu doresc asta, dar aş fi tare curios dacă maşina primarului Ion Lungu ar ajunge în acel şanţ cu apă într-o dimineaţă când vine de la Salcea către sediul administraţiei locale din Suceava.

Noi vrem să avem pod centenar peste râul Suceava, dar nu suntem capabili să găsim o soluţie la această problemă.

Cred că Suceava ar putea candida cu succes la titlul de cea mai proastă soluţie inginerească. Nu ştiu dacă ar câştiga, dar s-ar bate cu succes la primele locuri.