Shares

Veveriţa Mariana va rămâne doar o legendă. Copiii care atrăgeau micile animale din parcul central din Vatra Dornei cu câteva nuci vor fi nevoiţi să găsească alte soluţii.

Dacă nu ştiaţi, în Suceava veveriţele au renunţat la nuci, seminţe şi insecte şi se ghiftuiesc cu carne de porc şi de vită. Nu este o glumă, ci realitatea din documentele prezentate la control de anumite firme din judeţ care se ocupă cu abatorizarea şi care au livrat carne şi oase către diferite persoane care cresc animale. Rezultatele au fost comparate cu datele obţinute de la beneficiar şi sunt cel puţin ciudate. În afara veveriţelor care se îndoapă cu carne a reieşit că şi aricii sunt ahtiaţi după această hrană, cantitatea oferită fiecărui animal cu ţepi fiind de asemenea îngrijorător de mare.

De fapt, totul este o măgărie, prin care firma care se ocupă cu abatorizarea a găsit o soluţie de a ascunde faptul că nu a incinerat deşeurile animalelor, ci le-a distribuit crescătorilor de animale. Scopul pentru care s-au făcut aceste manevre este acela de a nu mai plăti incinerarea, iar sumele care se adună lunar în cazul unui abator nu sunt deloc de neglijat.

Nu este exclus ca surprizele în ceea ce priveşte activitatea sanitar-veterinară din judeţ să fie mult mai mari. De două săptămâni, la Suceava a aterizat Corpul de Control al Agenţiei Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Echipa de control a verificat nu doar activitatea din ultimii ani a Direcţiei Sanitară Veterinară Suceava, ci şi o serie de unităţi pe care această instituţie trebuia să le controleze şi să le autorizeze.

Primele rezultate vor fi cunoscute, cel mai probabil, în 1-2 săptămâni şi este este interesant de văzut ce s-a întâmplat în această unitate în ultimii 8 ani.