Brigada Diverse

Viitorul Plăcintăriei Test Prima atârnă de un proces

Plăcintăria Doina, aparţinând societăţii „Test Prima”, aflată în administrarea lui Viorel Juravle, face obiectul unui proces de retrocedare. Fostul proprietar îşi cere înapoi terenul aflat sub această construcţiem iar dacă va avea câştig de cauză, Viorel Juravle va fi obligat să demoleze construcţia.

Clădirea aflată pe strada Universităţii a fost ridicată fără autorizaţii legale, atât înainte de 1989, cât şi după acest an, iar ulterior a fost vândută de SC Cetatea SA Suceava către Test Prima printr-o procedură cel puţin dubioasă.

Documentul de vânzare-cumpărare s-a perfectat în 24 iulie 1992. În 1997, SC Cetatea SA a obţinut titlu de proprietate pentru suprafaţa de 223 de mp pe care se ridică această construcţie, deci la cinci ani după ce se perfectase vânzarea.

După alţi ani, în noiembrie 2001, SC Cetatea SA şi SC Test Prima SRL încheie un nou act de vânzare-cumpărare, de această dată pentru terenul de sub actuala Plăcintărie Doina.

Terenul respectiv este acum revendicat de Eduard şi Iosef Sadowski, moştenitorii de drept ai lui Victor Sadowski, şi reprezintă doar o mică parte din proprietăţile în suprafaţă de un hectar aflate pe raza municipiului Suceava.

Actul de vânzare-cumpărare a celor 223 de mp de teren de sub Plăcintăria Doina, din noiembrie 2001, a fost contestat de Eduard şi Iosef Sadowski, care consideră că la acea dată intrase în vigoare deja Legea 10/2001 şi, în consecinţă, suprafaţa respectivă trebuie retrocedată în natură proprietarilor de drept sau urmaşilor acestora.

Primele două instanţe, Tribunalul şi Curtea de Apel Suceava au respins acţiunea urmaşilor lui Victor Sadowski, dar aceştia speră într-un verdict favorabil la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Consecinţa ar fi aceea că Viorel Juravle va fi obligat să demoleze Plăcintăria Doina, care are un vad foarte bun şi sute de clienţi zilnic.

Articole asemănătoare

3 Comentarii

  1. pai chiar e o veste trista….ca este un „obiectiv” care abia astept sa-l „vizitez” in concediul care-l voi face in ro…placinte asa bune nu mai gasesti niciunde

Citiți de asemenea
Close
Back to top button