Shares

Uniunea Social Liberală există pe hârtie de câteva săptămâni la Suceava. Cel puţin dacă e să mă iau după fotografiile şi declaraţiile de presă comune de la acea vreme.

Cum mă aşteptam, concret nu s-a petrecut mai nimic în plan politic. Cele două partide continuă să acţioneze individual, când fac şi lucrul ăsta, iar despre un plan comun de luptă pentru a câştiga alegerile locale şi generale de anul viitor nici vorbă.

Unul dintre lideri, Cătălin Nechifor mai exact, face naveta Suceava – Bucureşti şi zile întregi nu se află prin urbe, în timp ce al doilea, Alexandru Băişanu, îşi ocupă timpul cu întâlniri de taină cu lideri din PD-L Suceava.

Probabil că toată lumea aşteaptă rezultatele sondajelor de opinie comandate atât pentru municipiul Suceava, cât şi la nivel judeţean. Dar nu pentru a desemna, într-un final, un candidat pentru alegerile din 2012, ci pentru a-şi negocia cât mai bine poziţia şi de a obţine avantaje, inclusiv personale.

Între timp, candidaţii deja anunţaţi ai PD-L pentru funcţia de primar în municipiul Suceava şi pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava sunt în campanie la modul cel mai serios.

De exemplu, primarul în exerciţiu al Sucevei Ion Lungu a anunţat astăzi că doreşte înfiinţarea unui centru medical de urgenţă în cartierul Burdujeni. Ideea nu este nouă şi nici nu-i aparţine. A fost vehiculată prima dată de reprezentanţii PSD Suceava înainte de alegerile locale din 2004. Am susţinut propunerea şi o susţin şi acum pentru că uneori viaţa unei persoane poate depinde de câteva minute, iar din Burdujeni şi până la Spitalul Judeţean Suceava drumul poate fi prea lung. Sunt convins că Lungu are şi resursele şi voinţa de a înfiinţa acest centru, iar în anul care urmează vor prinde viaţă şi alte idei cu impact asupra alegătorilor. Despre Gheorghe Flutur nu este nevoie să mai spun că este în campanie electorală şi când doarme, fie că se întâmplă la Gura Humorului, Bucureşti sau Viena.

Aş putea crede că liderii PSD şi PNL Suceava nu văd ce se petrece în jurul lor, dar sunt convins că nu-i deloc aşa. Nu ştiu însă ce aşteaptă, pentru că timpul zboară, şi o face în defavoarea lor.