Shares

Rugile celor din PD-L au fost ascultate de Cel de Sus, iar urgia a coborât peste România.

Protestele din Bucureşti, Suceava şi celelalte oraşe ale ţării au intrat deja pe linie moartă la televiziuni, prioritate având acum oamenii înzăpeziţi şi lupta contracronometru pentru a readuce situaţia la normal.

Nici dacă ar fi programat partidul de guvernământ un asemenea scenariu nu cred că s-ar fi potrivit mai bine. În felul acesta, fără scandal şi jandarmi, protestatarii au devenit o minoritate nebăgată în seamă.

Situaţia este identică şi la Suceava, şi aşa după cum preconizam acum două zile, protestul moare văzând cu ochii.

Grupul de 200 de persoane de acum zece zile s-a redus uşor la 150, apoi la 80, a scăzut spre 50, chiar 40, pentru ca aseară să fie în faţa Prefecturii Suceava doar vreo 20 de nemulţumiţi.

Şi cum astăzi este anunţată o maximă de -9 grade, este de aşteptat ca diseară, la ora 18.00, mercurul să coboare în termometre undeva pe la -12 grade. O vreme numai bună pentru PD-L de a scăpa de acest nucleu dur al protestatarilor.

Dacă aş fi cârcotaş le-aş sugera celor din USL Suceava să trimită ceva comunicate de presă în care să-l înfiereze cu mânie proletară pe „sabotorul” iarnă, pentru că, nu-i aşa?, le-a tăiat din elan şi i-a trimis pe protestatari pe la casele lor.

„Instigatorii” Barbă şi Juravle pot fi mândri: au învins protestul opoziţiei fără să tragă vreun glonţ. Să mai spună Gheorghe Flutur că cei doi nu merită să fie premiaţi.