Brigada Diverse

Vremea îmbolnăvirilor

Cred că stresul acestor zile s-ar putea să bage în spital câţiva şefi de instituţii de prin Suceava.

Şi nu pentru că s-ar îmbolnăvi la modul serios, ci pentru că vor încerca să tragă de timp în tentativa de a-şi rezolva apele cu noua putere.

De exemplu, în 2009, pe când PD-L guverna ţara alături de PSD, ministru de Interne era un reprezentant al social-democraţilor. Conflictele pe care oameni marcanţi din PSD Suceava le-au avut cu mai marii Poliţiei locale i-au determinat să-i preseze pe liderii de la Bucureşti să intervină pe lângă ministrul Dan Nica pentru demiterea comisarului şef Ioan Nicuşor Todiruţ. S-a dovedit o misiune imposibilă, şi asta pentru că Todiruţ a stat în concedii medicale aproape trei luni de zile, iar când a revenit la serviciu coaliţia de guvernare se destrămase, iar PSD intrase în opoziţie.

Stratagema cu concediile medicale au încercat-o şi alţii, unii cu succes, alţii reuşind doar să-şi prelungească agonia.

Firesc ar fi ca odată venit într-o funcţie publică cu ajutorul unui partid să te retragi elegant la plecarea de la guvernare a respectivei formaţiuni politice. Demisiile de onoare sunt, de obicei, rarităţi, de cele mai multe ori personajele agăţându-se de ideea că au statut de funcţionat public ori că au fost numite în urma unor concursuri.

Cum se dau aceste concursuri ştim cu toţii, iar când este invocat acest motiv disperatul după o funcţie de conducere nu face altceva decât să cadă şi mai abitir în ridicol.

Oricum, în următoarele săptămâni vom avea parte de circ, iar cine nu mă crede se va convinge în scurt timp. Şi asta pentru că lista şefilor de instituţii din Suceava care i-au deranjat pe cei de la PSD şi PNL prin slugărnicie faţă de PD-L este mare, dacă nu chiar foarte mare.

Articole asemănătoare

2 Comentarii

  1. Şalar va da cu subsemnatul pe la Parchetul Militar de pe lânga Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Noi am fost acolo luni şi am scris amănunţit în declaraţii cum s-au comportat subalternii lui şi cum a făcut din haina militară preş la picioarele lui Flutur. Cam în trei săptămâni, după ce se vor da soluţiile şi în ultimele procese de contestare a amenzilor primite aiurea, îi vom face o vizită colegului nostru protestatar Harasim, pentru a-l zbura pe jandarul exemplar de la şefia stânii de pe Traian Vuia.

Back to top button