Brigada Diverse

Vulturii au început să ciugulească din Termica

E absolut sigur că Termica nu va funcţiona la iarnă în cazul în care noua centrală termică a municipiului Suceava nu va fi finalizată.

Şi asta pentru că băieţii deştepţi au vândut deja o parte din bunurile societăţii. S-a întâmplat înainte ca judecătorul sindic să decidă declanşarea falimentului la Termica, iar foşti şi actuali angajaţi, dar şi alte persoane interesate, au cumpărat scule şi dispozitive din patrimoniul societăţii.

Tranzacţiile s-au efectuat înainte de venirea noului administrator judiciar, şi mă refer aici în special la Management Reorganizare Lichidare SPRL Iaşi, firmă condusă de Corneliu Mititelu, un apropiat al liderului PNL Suceava, Alexandru Băişanu.

Din acest moment, totul va trece prin sita lui Mititelu, dar averea SC Termica SA Suceava este suficient de mare încât să-şi permită să lase cele câteva firimituri deja vândute cu titlu de pierderi colaterale.

vultur

O altă problemă este aceea a banilor pe care actuala conducere a societăţii de termoficare, în frunte cu directorul Ovidiu Dumitrescu, i-a investit în certificate verzi. Numai în cursul acestui an, în lunile februarie – aprilie, când se ştia clar care este soarta Termica, au fost cumpărate certificate verzi de câteva zeci de miliarde de lei vechi (în jur de 1 milion de euro).

Bani care au fost aruncaţi efectiv într-o găleată fără fund, de vreme ce Termica urma să intre în faliment şi nu se mai puteau lua măsuri de sancţionare sau de coerciţie din partea instituţiilor abilitate.

Dar, ce a fost până acum nu înseamnă absolut nimic, în comparaţie cu ce va urma. Iar în perioada următoare am să vin şi cu alte dezvăluiri absolut incredibile în jurul acestui muşuroi cu bani numit Termica şi din care vulturii au început deja să se înfrupte.

Articole asemănătoare

Back to top button