Shares

Unii şefi de instituţii publice se folosesc de funcţie pentru a se comporta ca pe propria moşie. Este şi cazul directorului Sistemului de Gospodărire a Apelor Suceava, fostul subinginer, actualmente inginer, Ioan Ungureanu.

Angajaţii instituţiei, puţini care au curajul să vorbească, spun că Ungureanu are serioase probleme de comportament. Ţipă la angajaţi, le cere să urgenteze sau să întârzie acordarea unor avize, în funcţie de culoarea politică sau prieteniile celui care le cere.

Din dorinţa de a şti tot ce mişcă în unitatea, directorul SGA Suceava stă şi veghează tot ce se petrece. La propriu, pentru că de circa 10 ani de zile nu şi-a mai luat nici concediu de odihnă. A muncit neobosit, atât pentru bunăstarea familiei sale, cât şi pentru cei care l-au susţinut de-a lungul timpului.

Membru în PSD, Ioan Ungureanu a reuşit cum-necum să-şi menţină funcţia şi privilegiile şi în perioada guvernării PNL, dar şi acum, când ţara este condusă de un Guvern PDL.

Oamenii din preajma sa spun că a reuşit să se menţină în echilibru doar pentru că a fost om de omenie cu oamenii de frunte din organizaţia PSD Suceava, care l-au susţinut până în pânzele albe.

Altfel nu se explică faptul că acum câţiva ani, când SGA Suceava a fost în mijlocul unui imens scandal privind balastierele din judeţ şi activitatea acestora, singurul care a plătit cu funcţia a fost directorul de atunci Vasile Păcurari, iar inginerul şef, cel care se ocupa de fapt şi de drept de acest domeniu, a scăpat basma curată. Şi nu doar că Ioan Ungureanu nu a fost sancţionat, ba chiar a şi fost avansat în funcţia de director pe care o ocupă şi astăzi.

De teama directorului Ungureanu, angajaţii au ajuns într-un asemenea hal încât vorbesc doar în şoaptă, iar femeile încep a plânge când aud că sunt chemate în biroul şefului.

La SGA Suceava e o atmosferă extrem de apăsătoare, iar pentru a-şi duce la îndeplinire scopurile obscure, Ioan Ungureanu nu ezită să recurgă la intimidări şi ameninţări cu concedierile.

„Se comportă ca un vechil pe moşia proprie”, a mărturisit unul dintre angajaţi, care a mai adăugat ca speră ca domnia „zbirului” să se termine cât mai rapid.