Shares

Săptămâna a început amuzant. Cu ziarişti în prim plan, şi nu oriunde, ci la posturile locale de televiziune. Pentru unii a fost vorba de trac, la alţii s-au terminat banii, sau cel puţin aşa dedus noi, că de căldură nu prea putea fi vorba azi dimineaţă.

Să le luăm pe rând. Invitată la TV Intermedia, colega mea Oana Şlemco a avut mari emoţii. La întrebarea „Cine este Oana Şlemco?”, colega de breaslă a răspuns ceva în genul „Oana Şlemco este singura femei fotograf de la un ziar local, Oana Şlemco este cea care scrie articole economice etc”. Nu ştiu dacă aşa a fost scenariul pus la cale de gazdă, dar cred că era mai simplă şi mai sănătoasă o abordare directă, de genul „Sunt fotoreporter la ziarul Crai Nou, scriu şi articole”. Adică persoana întâia singular şi nu persoana a treia singular. Eu cred că totul s-a datorat tracului participării la o emisiune în direct şi pentru asta nu trebuie s-o condamnăm pe Oana şi sunt convins că la proxima invitaţie nu va mai avea atâtea emoţii.

Să trecem şi la colegii din Obcini, de la Plus TV. Revista presei ni l-a adus în faţa camerelor de filmat pe poetul Ioan Manole (primul din dreapta in fotografie).

manole de la plus

Criza financiară pare să fi lovit puternic la Băişanu în curte, iar Manole se înscrie şi el printre cei afectaţi. Dacă pentru vreo 5 oameni care lucrau la acest post nu s-au mai găsit bani de salarii şi s-a renunţat la colaborare, Ioan Manole nu a avut bani de … pantaloni.

Aşa se face că la emisiunea de dimineaţă a venit în „ţurloaiele goale”, ca să-l citez pe un confrate din presa locală.

Nu cred că Manole a renunţat la nădragi pentru că afară erau prea multe grade Celsius, dar măcar putea negocia cu cameramanul să nu-I filmeze picioarele.

Mai există şi varianta ca poetul Ioan Manole să protesteze în acest fel faţă de problemele financiare ale postului Plus TV, care au însemnat inclusiv concedieri de personal.