Shares

Pentru mine ziua de astăzi, 29 octombrie 2014, poate fi numită ziua cuţitelor lungi.

După ce ani de zile s-au pupat în public şi s-au lăudat reciproc pe la întâlnirile electorale, primarul Ion Lungu şi deputatul Ioan Bălan au intrat într-un conflict deschis, trecând de faza mocnită a acestui război.

Marea schismă s-a produs de dimineaţă, după ce prin oraş au apărut bannere în care primarului municipiului Suceava apare de Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, ambii susţinându-l pe Victor Ponta la preşedinţia României.

Şi în conferinţa de presă de la sediul Primăriei Suceava, acolo unde ar trebui să se discute doar despre administraţie, Ion Lungu a citit azi un mesaj electoral de susţinere a lui Victor Ponta, iar apoi a fugit ca un laş din faţa ziariştilor, refuzând să răspundă la orice întrebare. Mare om, mare caracter.

lungu balan

Reacţia deputatului Bălan a fost extrem de dură: „Deşi pare că Ion Lungu, cocoţat pe bannere alături de Cătălin Nechifor i-ar aduce susţinere lui Ponta, lucrul acesta nu e adevărat. De fapt, aşa cum îl ştim oportunist pe Lungu, vrea el să beneficieze de imaginea lui Nechifor şi Ponta. Lungu e un primar pentru care Suceava şi sucevenii nu reprezintă decât un mijloc prin care el să-şi creeze beneficii personale. Ion Lungu este un primar colaborator al PSD, lipsit de viziune, cinic la adresa sucevenilor şi fără capacitate de a dezvolta Suceava”.

Ceea ce spune Ioan Bălan este foarte adevărat, iar când mă gândesc la crâşmele pe care familia Lungu le colecţionează într-o sfidare totală faţă de suceveni mă apucă groază a ceea ce poate urma.

Pe de altă parte, Bălan şi PDL-ul trebuie să şi-l asume pe Ion Lungu, pentru că fără sprijinul lor nu ar fi ajuns unde este acum, iar dacă-l opreau la timp poate că jaful Sucevei nu ar fi fost la nivelul actual.

 

Notă: Sursă foto www.jupanu.ro