Politicieni în răspăr

Ziua în care PSD și-a impus punctul de vedere în Consiliul Local Suceava

Ședința de Consiliu Local a municipiului Suceava din ziua de vineri, 11 februarie, poate fi numită una istorică. Și asta pentru că PSD a fost capabil să blocheze un proiect de Hotărâre de Consiliu Local, chiar dacă are doar 5 consilieri, număr totuși insuficient pentru a împiedica formarea unei majorități de două treimi. Chiar și așa, PSD l-a determinat pe primarul Ion Lungu să retragă de pe ordinea de zi proiectul privind revocarea din funcție a viceprimarului USR Teodora Munteanu. Bine, faptul că nu se va ajunge la această revocare l-am anticipat corect încă de acum două zile, când am și scris pe marginea acestui subiect. Pentru PSD Suceava e mai mult o victorie de moral, dar este una care demonstrează că se poate și că există potențial pentru viitor. De fapt, PSD trebuie să se pregătească la modul serios pentru următorul mandat, când au șanse să scoată din nou primar în municipiul Suceava după o pauză de 20 de ani. Cu Ion Lungu încă neclar dacă va candida sau nu, cu un Lucian Harșovschi cu ceva probleme de justiție și, mai ales, cu un partid care scade în toate sondajele cu o viteză maximă, PNL are mari șanse să devină marele pierdant din 2024. Iar cu un AUR tot mai puternic, lupta pe scena politică suceveană va deveni una extrem de încinsă. De aceea cred că o opoziție temeinică și productivă nu poate decât să le aducă puncte celor de la PSD. Iar astăzi au făcut un prim pas. Rămâne să își creioneze un candidat pentru funcția de primar cu care să iasă la bătaie mai din timp, nu doar în campania electorală oficială. Iar în ceea ce privește anunțul făcut de Dan Cușnir, președintele organizației municipale a PSD Suceava, de a încerca un referendum pentru demiterea primarului Ion Lungu, cred că e mai mult o chestiune de imagine. E greu, dacă nu chiar imposibil să aduci la urne un număr suficient de mare de suceveni pentru a îndeplini procentele necesare. La Suceava abia au fost la alegeri vreo 30% din oamenii cu drept de vot, darămite la un referendum. Dar, niciodată să nu spui niciodată.

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Pai in primul rand pentru un referendum trebuie sa semneze 25%din populatia cu drept de vot. Este de presupus ca semnatarii ar fi cei ce si doresc plecarea lui Ion Lungu.Ne putem lamuri inca din faza asta. Daca se ajunge sa fie organizat, sunt sanse mari ca primarul Ion Lungu sa fie demis.
    Nu ca mi ar fi foarte simpatic dl Cusnir, dar indata il va egala primarul Sucevei pe Ceausescu la numar de ani pe functie. Longevitatea asta in functii inalte nu face bine niciodata comunitatii.
    Chiar si comunistii, cel putin pe palierul asta(secretari judeteni, primari etc.) nu i lasau prea mult in acelasi scaun, eventual ii mutau in alte judete unde nu erau familiarizati cu matrapazlacurile locale,

Back to top button