Brigada Diverse

Romulus Nicolae şi-a băgat firma în insolvenţă. Motivul: datorii de 29 de miliarde de lei vechi faţă de Dragoş Caliţoiu

Romulus Nicolae, directorul general al ziarului Obiectiv de Suceava, este bun de plată către fostul său partener de afaceri, Dragoş Caliţoiu, cu suma 29,6 miliarde de le vechi.

Acest lucru a fost stabilit în decembrie 2013 de Curtea de Apel Suceava, care a menţinut hotărârea Tribunalului Suceava din februarie anul trecut.

În cadrul acestui proces civil, Dragoş Caliţoiu a cerut retragerea sa din firma Interact Group SRL Suceava, la care deţinea 50% din acţiuni, restul fiind ale lui Romulus Nicolae.

romulus nicolae1

 

Caliţoiu şi-a justificat cererea prin aceea că între el şi Romulus Nicolae au intervenit grave neînţelegeri începând cu anul 2002, toate acestea soldându-se cu plângeri penale reciproce. În plus, fostul director al ziarului Obiectiv de Suceava a emigrat în 2004 în Canada, împreună cu întreaga familie, iar în ulimii ani a fost în imposibilitatea de a se implica în activitatea firmei.

Instanţele de judecată au admis cererea lui Dragoş Caliţoiu de a se retrage din acţionariatul SC Interact Group SRL Suceava şi, potrivit rapoartelor de expertiză tehnică întocmite în cauză au stabilit că acesta trebuie să primească nu mai puţin de 29,619 miliarde de lei vechi. Mai mult, Caliţoiu trebuie să încaseze şi 13.718 lei, valoarea dividentelor aferente anului 2011.

Pentru a-şi recupera banii, Dragoş Caliţoiu a apelat la un executor judecătoresc, iar acesta a început demersurile legale în astfel de cazuri.

Aşa cum era de aşteptat, Romulus Nicolae nu a acceptat să plătească banii şi a trecut la soluţia de avarie: a băgat în insolvenţă firma Interact Group, iar în acest fel executarea silită este blocată.

Trebuie spus că o eventuală continuare a executării silite ar însemna fie achitarea celor mai bine de 29 de miliarde de lei vechi faţă de Dragoş Caliţoiu, fie scoaterea la vânzare a unor bunuri aparţinând societăţii.

sediu Obiectiv Vocea Sucevei 3

Cel mai valoros bun al SC Interact Group SRL Suceava este chiar sediul unde funcţionează în acest moment ziarul Obiectiv de Suceava, situat pe strada Curtea Domnească, în incinta fostului restaurant Select. 

 

Notă: Sursa foto facebook

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Și iată cum marele patron de fițuicia justițiara, care înfiera cu manie proletara „marile nereguli” inchipuite ce se petreceau în județ, doar doar își va incasa taxa de protectie mascata în publicitate, da, chiar el, Augustul reprezentant al Presei de Rușine din Suceava, recurge la un act evident rușinos, menit sa „legifereze” o înșelătorie împotriva fostului partener de afaceri.

    Sper sa nu mai auzim de el și de escrocul de Roșca, acolitul sau.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button