Brigada Diverse

666 – cifra Satanei în Primăria Suceava

Zilele trecute am aflat cu surprindere că la Primăria Suceava existau 747 de posturi, iar prin desfiinţarea unora dintre ele s-a ajuns la cifra de 666.

Cifra Satanei ar spune unii, şi susţin şi eu acest lucru. Dar nu în sensul în care se gândesc cei mai mulţi oameni care asociază cei trei de 6 cu creaturile Iadului.

Pentru mine este o cifră exorbitantă, care nu ştiu cum îşi poate găsi justificarea. Sunt o grămadă de bani pe care Primăria Suceava îi aruncă anual pe salarii, într-o perioadă în care ne plângem de criză. Stau şi mă gândesc că acum vreo 15 ani, activitatea Primăriei se derula într-un sfert din clădirea Palatului de Justiţie şi treaba mergea. Numărul funcţionarilor din administraţia locală era atunci mai mic, calculatoare nu existau, iar populaţia oraşului era mai numeroasă.

Şi totuşi, activitatea se derula normal. Între timp, aparatul funcţionarilor din Primărie a sporit, spun eu artificial, iar eficienţa a scăzut serios.

primaria suceava

Bunăoară, pe la casierii poţi plăti anumite taxe doar până pe la orele 14.30, că nu ştiu ce se întâmplă în caz contrar. Păi ce pot face oamenii care lucrează doar dimineaţa? Ori fug de la serviciu, ori îşi iau o zi de concediu, ori îşi bagă picioarele şi nu mai plătesc nimic.

Şi toate astea în timp ce birourile Primăriei Suceava sunt ticsite cu oameni, iar unii dintre ei jur că nu-şi justifică salariul, mic sau mare cum o fi el.

Raportul număr de salariaţi eficienţă mi se pare total disproporţionat în Primăria Suceava, iar faptul că bugetul pentru anul în curs nu ajunge pentru plata salariilor pentru tot anul nu reprezintă nici o surpriză.

Dacă s-ar strădui să recupereze datoriile de la populaţie, inclusiv prin executări silite, conducerea Primăriei Suceava nu ar mai avea motive să se plângă de salariile mici. Dar pentru asta trebuie ca cineva să pună piciorul în prag şi nu să se teamă că la alegeri va primi un şut în fund din partea electoratului nemulţumit.

Sau din partea funcţionarilor care ar urma să fie scoşi din birouri şi trimişi pe teren pentru a recupera banii din taxe, impozite şi amenzi neplătite. 

Articole asemănătoare

Un Comentariu

  1. Asta se intampla nu numai la primaria Suceava ci la toate primariile din tara.Asa suntem noi.Corupti pana peste cap.

Citiți de asemenea
Close
Back to top button