Shares

Poliţia Suceava, în colaborare cu oameni din Direcţia Silvică Suceava, a derulat recent un altfel de acţiune.

Nu a fost menită să combată traficul de material lemnos, la care judeţul se află pe locuri fruntaşe potrivit celor de la Greenpeace cu peste 1.100 de tăieri ilegale în ultima perioadă, ceea ce ne situează pe locul patru pe ţară, ci a avut cu totul şi cu totul alt scop.

Iar dacă vă gândiţi la regenerări de păduri, iar vă înşelaţi.

Acţiunea a avut ca scop adunarea unei tone de coacăze negre. După mai multe telefoane date în stânga şi-n dreapta şi o muncă de câteva zile, misiunea a fost îndeplinită cu succes.

coacaze negre

Marfa a fost încărcată într-o maşină şi trimisă spre sudul ţării, iar gurile rele spun că destinatarul nu este nimeni altul decât comisarul şef Marcian Colman, fost şef al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava, dar care a rămas prieten bun cu o parte dintre foştii subalterni, dar şi cu unii şefi din Direcţia Silvică Suceava.

Pentru ce i-o fi trebuit fix o tonă de coacăze negre chiar nu ştiu. Dar se prea poate ca fostul împuternicit la conducerea IPJ Suceava să aibă încă greţuri de înălţime, de la elicopterul pe care l-a solicitat la Bucureşti pentru a combate traficul cu material lemnos, acţiune care s-a finalizat lamentabil.

Spun asta pentru că aceste fructe au rolul de a dezintoxica organismul, reglează activităţile hormonale, elimină anemia, stimulează creşterea şi consolidarea oaselor, ajută la regenerarea organismului şi prelungeşte viaţa. Cel puţin aşa susţin studiile de specialitate.

Sau poate că mă înşel, şi coacăzele negre or fi fost folosite pentru altceva.