Brigada Diverse

Aeroportul, bibeloul de lux din vitrina Consiliului Judeţean Suceava

Aeroportul „Ştefan cel Mare” Salcea pare să fie piatra de moară a administraţiei judeţene. Finalizat de câteva luni, aeroportul este un soi de bibelou de lux expus într-o vitrină undeva într-o periferie care are parte doar de clienţi zdrenţăroşi şi dezinteresaţi.

Pentru a avea un astfel de bibelou s-au cheltuit peste 100 de milioane de lei, dar întrebarea e cui ajută în acest moment. Răspunsul e foarte clar: aproape nimănui. Cu excepţia unor curse ale Tarom şi ale unor rătăciţi care nu au putut ateriza la Iaşi sau Bacău din motive de ceaţă, în rest pe la aeroport bate vântul. Şi încă unul urât, de ăla siberian.

Ca strategie pe termen scurt, nu am văzut absolut nici o companie aeriană interesată să opereze de la Salcea, iar asta înseamnă cel puţin încă vreo 8 luni de şomaj tehnic.

Aeroport

Ineficienţa conducerii Consiliului Judeţean Suceava mă pune pe gânduri, pentru că o investiţie de la care se spera că va scoate judeţul din izolare nu este exploatată la potenţialul real. Un flash mob pe Aeroportul Henri Coandă din Bucureşti, o vizită a lui Cătălin Nechifor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, în Irlanda, chipurile pentru discuţii cu cei de la Ryanair şi cam atât vizibil.

Ştiu că au mai fost şi alte propuneri, inclusiv aceea de a-l invita pe preşedintele Lufthansa la Suceava, dar după cum se poate vedea cu ochiul liber, rezultatele sunt zero. Zero absolut chiar.

Dar, se pare că la Consiliul Judeţean Suceava politica banului aruncat în van reprezintă o prioritate. Şi aici vreau să amintesc o altă investiţie de câteva milioane de euro, şi tot în aceeaşi zonă a Aeroportului „Ştefan cel Mare” Salcea . Este vorba de Centrul Economic Bucovina, un proiect născut mort, şi care în loc să fie oferit gratis pentru a nu se degrada stă total inutil.

Dar ce mai contează că investiţiile nu folosesc nimănui, bine că au fost cohortele de popi la inaugurare. Restul e chiar o poveste de iarnă, bună de spus nepoţilor că am avut cândva nişte clădiri noi. 

Articole asemănătoare

Back to top button