Shares

Cunoscuta operă a lui Ion Creangă, „Amintiri din copilărie”, va fi revizuită, adăugită şi adaptată.

Nu pentru a fi transpusă pe micile ecrane, ci pentru a-l introduce pe Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava în rândul marilor clasici.

Şi pentru un asemenea retuş a fost nevoie şi de un buget pe măsură. Mai exact, 20 de miliarde de lei vechi, bani care s-au cheltuit pentru refacerea infrastructurii liniei ferate Suceava – Cacica.

Cu emoţie, copilul Ghiţă s-a întors în timp şi spaţiu. Dacă acum vreo 45 de ani privea cu mirare pentru întâiaşi dată-n viaţă locomotiva unui tren, băiatul de atunci a arătat că s-a maturizat şi a devenit un adevărat boier local. I-a urcat în tren pe ziarişti, pe primari şi pe toţi cei care au vrut să se simtă ca acum 30 de ani, le-a plătit biletele şi i-a plimbat până la Cacica.

Fireşte, pe banchetele roase de indiferenţă ale personalului Suceava – Cacica, Gheorghe Flutur Creangă şi-a povestit prima experienţă cu mastodontul de oţel. Asistenţa l-a urmărit înmărmurită şi doar puţin a fost ca la final să-l aplaude şi să-i ceară şi câte un autograf: primarii pe eşarfa tricoloră, naşii de tren pe caschetă, iar călătorii pe câte o bucată de muşama şterpelită din vagoane.

Cam aşa se scriu în zilele moderne amintirile din copilărie. Iar pentru scenariile pe care le propune, Gheorghe Flutur poate deveni oricând un scriitor de succes. Are viitorul asigurat după ce va ieşi din politică. Vă daţi seama câte volume vor avea memoriile preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava? Eu nu vreau să mă gândesc. Numai inaugurările de drumuri vor reprezenta un capitol important al operelor alese, ca să nu mai spun vizitele alături de Elena Udrea, Traian Băsescu şi, de ce nu, Niculai Barbă sau Dragoş Juravle.