Brigada Diverse

Anchetă pentru taxiul electoral de la Rădăuţi

Taxiul electoral din duminica alegerilor prezidenţiale a intrat în atenţia organelor de anchetă. Poliţiştii au început deja audierile în cazul celor două femei transportate cu maşina Primăriei Rădăuţi pentru a se prezenta la urna de vot.

Preşedintele Secţiei de Votare Nr. 99, organizată la Şcoala Generală Nr. 4 din Rădăuţi, a dat deja cu subsemnatul la Poliţie. Oamenii legii au dorit să afle mai multe amănunte despre taxiul electoral, dar preşedinta secţiei de votare a mărturisit că nu cunoaşte modul în care cele două femei de etnie rromă au ajuns la faţa locului.

În ceea ce-l priveşte pe şoferul de pe maşina Primăriei Rădăuţi, acesta şi-a construit apărarea prin aceea că ţigăncile se aflau la o secţie specială de votare şi le-a adus la secţia unde puteau să-şi exercite dreptul constituţional din milă. „Am văzut-o pe una dintre femei că merge foarte greu şi am luat-o cu maşina”, ar fi explicat şoferul Primăriei Rădăuţi.

Evenimentul surprins de un cameraman amator s-a petrecut duminică, 22 decembrie, în jurul orei 17.00.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tmB1jIvi2LU[/youtube]

În imagini se observă cum maşina de serviciu a Primăriei Rădăuţi, cu numărul de înmatriculare SV-09-TUN, „îmbarcă” două ţigănci din zona Toloacă, pe care le aduce până la Secţia de Votare Nr. 99. Şoferul pare conştient că nu are dreptul să practice operaţiuni în regim taxi cu maşina Primăriei, mai ales pentru a transporta persoane la urnele de vot. Din acest motiv, doseşte maşina şi le aşteaptă pe cele două femei până îşi exercită dreptul de vot, apoi le duce înapoi acasă.

Sincer să fiu, nu cred că o să iasă mare brânză din această anchetă, aşa cum s-a întâmplat aproape mereu cu sesizările privind încălcarea legii electorale, uneori în mod flagrant.

Articole asemănătoare

Back to top button