Shares

De la scandalosul caz de distrugere a spaţiului verde şi încălcarea fără jenă a domeniului public din faţa restaurantului Padrino a trecut o săptămână.

Timp ar fi fost suficient pentru ca instituţiile statului, şi în special Primăria Suceava, să ia ceva măsuri. Aşa cum anticipam, nu s-a întâmplat absolut nimic. Viorel Ailenei îşi face de cap în continuare în târg, terenul mutilat de el din domeniul public a devenit parcare pentru maşinile care-i aduc seară de seară pe clienţi la restaurant, iar conducerea Primăriei Suceava bagă capul în nisip.

Întrebat ieri în timpul conferinţei de presă despre acest subiect, primarul Ion Lungu a dat senzaţia că nu se află în apele sale, şi ca urmare a scăldat subiectul cât se poate de rapid. A promis cumva cu un sfert de gură că va dispune desfiinţarea parcării înfiinţată ilegal de patronul restaurantului Padrino. Scuza a fost aceea că Viorel Ailenei este „nebun”, de parcă asta i-ar încălzi cu ceva pe oamenii care vor fi nevoiţi să treacă pe trotuarul celălalt dacă vor să meargă spre sau dinspre parcul de la Universitate.

Încercări ridicole de a ascunde neputinţa conducerii Primăriei Suceava, cel puţin aşa vreau să cred, deşi gândul mă duce mai departe la ceea ce se petrece la Padrino.

Curios este că nici reprezentanţii partidelor politice nu par prea dispuşi să discute despre acest subiect. Om fi în anul struţului după vreun calendar asiatic şi eu nu mi-am dat seama. Cât despre societatea civilă din Suceava mi-am dat seama de multă vreme că nu există. Evenimentele recente doar mi-au confirmat ceea ce ştiam. Şi până la urmă nici nu ştiu de ce mă mir, de vreme ce ONG-urile de pe la noi sunt preocupate doar să încheie parteneriate cu autorităţile locale de unde să mulgă ceva bani cu care să-i laude pe iubiţii noştri conducători.