Shares

Dragi suceveni,

Cu respect, vă aduc la cunoştintă faptul că începând cu ziua de luni, 22.09.2014, m-am declarant independent din punct de vedere politic.

Acest lucru l-am anunțat încă din vara anului 2012, imediat după ce am câştigat un nou mandat de primar, deoarece nu aveam majoritate în Consiliul Local, preferând să lucrez pentru suceveni şi să nu blochez proiectele oraşului, lucru pe care îl consider eu că l-am reuşit.

Aceeaşi situaţie este şi astăzi în Consiliul Local al Municipiului Suceava, unde nu este o majoritate clară, lucru ce s-a putut observa în ultimele trei şedinţe.

Dragi suceveni, am o imensă responsabilitate în faţa dumneavoastră, m-aţi votat de trei ori primar al oraşului şi vă mulţumesc încă o dată. Vă asigur că voi colabora cu toate grupurile de consilieri din Consiliul Local şi voi face tot posibilul să promovăm cât mai multe proiecte în interesul cetăţenilor şi al municipalităţii”.

Semnat Ion Lungu.

lungu pdl

Anunţul a venit la conferinţa de presă săptămânală de la Primăria Suceava şi nu a făcut altceva decât să confirme tot ceea se ştia de vreo doi ani şi ceva.

S-ar impune şi câteva analize. În primul mandat, cel din 2004, Ion Lungu nu a avut majoritate în Consiliul Local şi totuşi, după ce a preluat funcţia, nu l-am auzit, aşa cum s-a întâmplat în 2012, să se delimiteze de partid şi să susţină sus şi tare că face doar administraţie nu şi politică.

În 2004, contextul era cu totul diferit, iar PNL, partid din care Ion Lungu făcea parte la vremea respectivă, se afla la guvernare. Situaţia era radical diferită în 2012, când PDL intrase deja în opoziţie.

Aşa că de ce să-ţi menţii coloana vertebrală când poţi foarte bine să devii un oportunist şi jumătate. Dovada faptului că Ion Lungu a rupt-o definitiv cu PDL-ul a fost, pe lângă renunţarea sa la funcţiile politice din acest partid, şi neachitarea cotizaţiei de membru de partid.

Un joc pur şi simplu mizer, prin care încerca să forţeze mâna pedeliştilor, iar aceştia să-l excludă din partid, uşurându-i astfel misiunea şi strategia. Ajutorul a venit din partea PSD, prin această ordonanţă hidoasă şi neo-comunistă, iar Ion Lungu nu a ezitat să profite de ea.

Faptul că s-a declarat independent nu este decât o dovadă de laşitate, că nu-şi asumă administrarea oraşului alături de PSD, aşa cum se întâmplă de facto. Lungu şi-ar dori să treacă prin mocirlă, dar fără să miroase a porc, numai că acest lucru e mai greu de realizat.

Iar dacă se crede atât de puternic şi iubit în oraş nu ar fi rău să-şi testeze forţele la alegerile din 2016. Dar nu susţinut din umbră sau propulsat direct de vreun partid, ci independent, aşa cum pozează acum, în anul de graţie 2014.